Francuzsky toust

Francúzsky toast aj pre vegánov

 | 

2

 receptov

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie
  • 3 čajové lyžičky cícerovej múky alebo kukuričného škrobu
  • 1 celý celozrnný toastový chlieb
  • 130 ml sójového mlieka BILLA
  • štipka soli
  • 1 čajová lyžička masla
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 čajová lyžička škorice
  • jahodový džem BILLA
  • 1 kokosový rastlinný jogurt BIO BILLA
  • 1 balenie jahôd BIO BILLA
Ingrediencie
  • 3 čajové lyžičky cícerovej múky alebo kukuričného škrobu
  • 1 celý celozrnný toastový chlieb
  • 130 ml sójového mlieka BILLA
  • štipka soli
  • 1 čajová lyžička masla
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 čajová lyžička škorice
  • jahodový džem BILLA
  • 1 kokosový rastlinný jogurt BIO BILLA
  • 1 balenie jahôd BIO BILLA

Francúzsky toast vhodný aj pre vegánov môže byť pre vás ten správny sladký štart do nového dňa. Raňajky sú základom dňa a preto by ste ich nemali vynechať. Aj vy si môžete vychutnať raňajky v podobe lahodných toastov.

Francúzsky toast na raňajky aj pre vegánov

  1. Najprv si pripravíme zmes, do ktorej budeme namáčať toasty.

  2. Do rastlinného mlieka rozmiešame cicerovú muku (kukuričný škrob), škoricu, cukor a štipku soli.

  3. Na panvici rozpustíme maslo. Medzitým namočíme toast na 10 sekúnd do pripravenej obaľovacej zmesi.

  4. Opekáme asi 2 minútky z každej strany.

  5. Takto nám vyjde asi 10 toastov.

  6. Stačí už len navrstviť na seba, na každý toast pridáme džem a lyžičku kokosového jogurtu.

  7. Navrch môžeme pridať ešte jahody, alebo iné sezónne ovocie. Prajeme vám dobrú chuť!

  8. Ak sa zaujímate o vegánske recepty vyskúšajte aj naše Vegánske lievance sú presne také chutné ako ich nevegánsky variant. Ak teda z akéhokoľvek dôvodu chcete vyskúšať, tento vegánsky dezert, kombinácia s jahodami v balzamiku, mede a liemtovej šťave je tá pravá.