tvarohový zákusok

Jemný tvarohový zákusok s pomarančom

 | 

173

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na plnku:

  • 125 ml šľahačky
  • 100 g jemného tvarohu
  • 50 g kyslej smotany
  • 3 plátky želatíny
  • 30 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • šťava z polovice pomaranča
  • práškový cukor na posypanie

Náš tip: 

  • Do plnky môžete prídať aj kúsky ovocia (napríklad jahody, maliny, alebo čučoriedky).

tvarohový zákusok

Ingrediencie

Na cesto:

Na plnku:

  • 125 ml šľahačky
  • 100 g jemného tvarohu
  • 50 g kyslej smotany
  • 3 plátky želatíny
  • 30 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • šťava z polovice pomaranča
  • práškový cukor na posypanie

Náš tip: 

  • Do plnky môžete prídať aj kúsky ovocia (napríklad jahody, maliny, alebo čučoriedky).

tvarohový zákusok

Jemný tvarohový zákusok – vďačný tvaroháčik nikdy nesklame. Dá sa napiecť na mnoho spôsobov a nám sa takto s predzvesťou jari žiadali osviežujúce piškótové rezy s tvarohovou plnkou.

Osviežujúci jemný tvarohový zákusok

Nadýchané, mäkké piškótové cesto, tvarohová plnka dochutená pomarančom a viac vám ku šťastiu netreba. Napečte si s nami jarný tvarohový zákusok, neoľutujete. Vonku môže byť ešte zima, my sme si vďaka týmto jarným rezom spravili trochu jari ku čajíku. Dobrú chuť!

Postup
  1. Vajcia, soľ, citrónovú kôru a kryštálový cukor vyšľaháme do nadýchanej bledej peny. Šľaháme aspoň 10 minút. Potom pridáme olej a premiešame.
  2. Múku so škrobom preosejeme a zľahka ale dôkladne ho vmiešame do vajíčkovej zmesi.
  3. Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Na plech si dáme papier na pečenie.
  4. Pripravené cesto nalejeme na plech a uhladíme povrch. Pečieme ho v rozohriatej rúre asi 15-20 minút do zlatista.
  5. Po dopečení piškót vyklopíme z plechu na čistú, cukrom posypanú utierku a necháme ho úplne vychladnúť.
  6. Po vychladnutí cesto rozrežeme po dĺžke na 2 rovnaké pásy.
  7. Želatínové plátky dáme do misky zo studenou vodou a necháme ich 5 minút napučať. Medzitým vyšľaháme šľahačku a odložíme ju zatiaľ do chladničky.
  8. Tvaroh, kyslú smotanu, cukor a vanilku premiešame. Odoberieme 2 PL, ktoré v malom hrnčeku zahrejeme, pridáme do nich vyžmýkanú napučenú želatínu a rozmiešame ju, kým sa nerozpustí.
  9. Želatínovú zmes vlejeme späť do zvyľku tvarohovej plnky a dôkladne premiešame, potom vmiešame vyšľahanú šľahačku.
  10. Jeden plát cesta dáme na plech tak, aby bol z troch strán ohraničený plechom. Štvrtú hranu ohraničíme pomocou prepážky, ktorú si pripravíme z alobalu.
  11. Na cesto nalejeme plnku a prikryjeme ho druhou časťou cesta. Opatrne prikryjeme potravinovou fóliou.
  12. Dáme do chladničky na niekoľko hodín, kým plnka úplne nestuhne.
  13. Nakrájame na malé kúsky, posypeme práškovým cukrom a servírujeme.

Pre viac receptov navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.