Jemný tvarohový zákusok – vďačný tvaroháčik nikdy nesklame. Dá sa napiecť na mnoho spôsobov a nám sa takto s predzvesťou jari žiadali osviežujúce piškótové rezy s tvarohovou plnkou.
Osviežujúci jemný tvarohový zákusok
Nadýchané, mäkké piškótové cesto, tvarohová plnka dochutená pomarančom a viac vám ku šťastiu netreba. Napečte si s nami jarný tvarohový zákusok, neoľutujete. Vonku môže byť ešte zima, my sme si vďaka týmto jarným rezom spravili trochu jari ku čajíku. Dobrú chuť!
Postup
- Vajcia, soľ, citrónovú kôru a kryštálový cukor vyšľaháme do nadýchanej bledej peny. Šľaháme aspoň 10 minút. Potom pridáme olej a premiešame.
- Múku so škrobom preosejeme a zľahka ale dôkladne ho vmiešame do vajíčkovej zmesi.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Na plech si dáme papier na pečenie.
- Pripravené cesto nalejeme na plech a uhladíme povrch. Pečieme ho v rozohriatej rúre asi 15-20 minút do zlatista.
- Po dopečení piškót vyklopíme z plechu na čistú, cukrom posypanú utierku a necháme ho úplne vychladnúť.
- Po vychladnutí cesto rozrežeme po dĺžke na 2 rovnaké pásy.
- Želatínové plátky dáme do misky zo studenou vodou a necháme ich 5 minút napučať. Medzitým vyšľaháme šľahačku a odložíme ju zatiaľ do chladničky.
- Tvaroh, kyslú smotanu, cukor a vanilku premiešame. Odoberieme 2 PL, ktoré v malom hrnčeku zahrejeme, pridáme do nich vyžmýkanú napučenú želatínu a rozmiešame ju, kým sa nerozpustí.
- Želatínovú zmes vlejeme späť do zvyľku tvarohovej plnky a dôkladne premiešame, potom vmiešame vyšľahanú šľahačku.
- Jeden plát cesta dáme na plech tak, aby bol z troch strán ohraničený plechom. Štvrtú hranu ohraničíme pomocou prepážky, ktorú si pripravíme z alobalu.
- Na cesto nalejeme plnku a prikryjeme ho druhou časťou cesta. Opatrne prikryjeme potravinovou fóliou.
- Dáme do chladničky na niekoľko hodín, kým plnka úplne nestuhne.
- Nakrájame na malé kúsky, posypeme práškovým cukrom a servírujeme.
Pre viac receptov navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.