mleté mäso

Pečené mleté mäso v slaninke so zemiakmi

 | 

91

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 500g mletého mäsa, hovädzie 50% a bravčové 50%
  • 1 cuketa, postrúhaná na jemno
  • 1 vajce (L)
  • 1 stredne veľká cibuľa, alebo 2 menšie
  • 1-2 čili papričky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL oregána
  • 1 ČL tymiánu
  • soľ a korenie
  • 1 paprika kápia
  • 100 g plátkovej slaninky
  • forma
  • 600 g <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov
  • 100 ml mlieka
  • 40 g masla
  • 1 PL posekanej pažítky
Ingrediencie
  • 500g mletého mäsa, hovädzie 50% a bravčové 50%
  • 1 cuketa, postrúhaná na jemno
  • 1 vajce (L)
  • 1 stredne veľká cibuľa, alebo 2 menšie
  • 1-2 čili papričky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL oregána
  • 1 ČL tymiánu
  • soľ a korenie
  • 1 paprika kápia
  • 100 g plátkovej slaninky
  • forma
  • 600 g <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov
  • 100 ml mlieka
  • 40 g masla
  • 1 PL posekanej pažítky

Mleté mäso pečené vo forme vyzerá na tanieri ako maximálna špecialita, a pritom je recept veľmi jednoduchý. Takto môžete očariť očakávanú návštevu a pritom vám príprava nezaberie veľa času.

Pečené mleté mäso v slaninke so zemiakmi

Ak očakávate návštevu a chcete zapôsobiť obedom, ktorý budete podávať, ale tiež musíte ešte stihnúť kopec ďaľších vecí, našli ste práve ideálny recept. Je totiž z jednoduchých surovín, príprava nezaberie veľa času a kým sa bude mleté mäso piecť, vy stihnete povysávať celý byt. Vďaka forme, do ktorej ukladáme najskôr slaninku a potom mäsovú zmes dosiahneme pôsobivý efekt na tanieri a určite vás za tento recept návšteva odmení vytúženými komplimentami.

mleté mäso

Postup
  1. Formu vystelieme plátkami slaninky.
  2. V mise poriadne premiešame mäso, papriku, cesnak, vajce, koreniny, posekanú cibuľu, čili.
  3. Touto zmesou naplníme vystlanú formu. Prykryjeme vrch zvyškom slaninky.
  4. Formu uložíme na hlboký plech napustený vodou, tak, aby forma v ňom bola ponorená asi do polovice.
  5. Pečieme v rúre asi 40 minút, prykryté alobalom a na záver odokryté asi 10 minút.
  6. V hrnci uvaríme ošúpané a pokrájané zemiaky.
  7. Keď sú mäkké, pretlačíme ich s mliekom, maslom a soľou na kašu.
  8. Upečené mäso pokrájame na kúsky a podávame s kyslou uhorkou a zemiakovou kašou, posypanou pažítkou.