Ak sa vám žiada sladké, ale zároveň vás čaká dovolenka pri mori a vy práve dolaďujete postavu do plaviek, táto low carb torta bez múky vám dovolí maškrtiť bez kompromisov. Vynikajúci a osviežujúci jarný dezert, ktorý zmizne z taniera skôr, ako by ste čakali.
Torta bez múky s vôňou kokosu
Tak čo poviete, vyskúšate? Lesné ovocie môžete nahradiť aj inými druhmi, výborne sa k tvarohovej plnke hodia jahody alebo citrusy.
Postup
- Kokos zmiešame v miske s kokosovým tukom, pridáme cukor a rukou premiešame tak, aby sa všetky tri ingrediencie spojili do mrveničky.
- Na dno okrúhlej tortovej formy s priemerom asi 22 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie, rukou alebo lyžicou natlačíme kokosovú mrveničku a riadne ju popritláčame, aby vytvorila celistvú vrstvu.
- Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke, aby sa ingrediencie lepšie poprepájali.
- Medzitým si pripravíme plnku.
- Plátky želatíny si namočíme do misky so studenou vodou asi na 10-15 minút.
- Cukor a limetovú šťavu povaríme, aby sa cukor rozpustil a stiahneme z ohňa. Pridáme limetovú kôru a zamiešame.
- Tvaroh a acidofilné mlieko spolu rozmiešame.
- Napučanú želatínu vyžmýkame, pridáme do zohriatej limetovej zmesi a miešame, kým sa nerozpustí. Celú túto zmes vlejeme do tvarohu a riadne premiešame.
- Necháme chvíľu vychladnúť. Chladnutím zmes začne tuhnúť, nalejeme ju na kokosové vychladnuté cesto, poukladáme navrch ovocie, ktoré sa poprepadáva do plnky a necháme v chladničke do úplného stuhnutia.
- Pred podávaním dozdobíme čerstvým ovocím.
Pokiaľ by ste mali záujem o ďalšie recepty, kliknite sem.