Vynikajúca torta bez múky s kokosom a ovocím

Vynikajúca torta bez múky s kokosom a ovocím

 | 

173

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Cesto:

  • 300 g strúhaného kokosu
  • 130 g kokosového tuku
  • 3 PL kokosového cukru

Plnka:

  • 500 g nízkotučného hladkého tvarohu
  • 250 ml acidofilného bieleho mlieka
  • kôra a šťava z dvoch limiet
  • 100 g kokosového cukru (môžete nahradiť aj brezovým, resp. 80 g trstinového)
  • 200 g lesného ovocia do plnky (môže byť aj mrazené) (hľadajte v letáku BILLA)
  • za hrsť čerstvého lesného ovocia na ozdobenie
  • 8 plátkov želatíny
Ingrediencie

Cesto:

  • 300 g strúhaného kokosu
  • 130 g kokosového tuku
  • 3 PL kokosového cukru

Plnka:

  • 500 g nízkotučného hladkého tvarohu
  • 250 ml acidofilného bieleho mlieka
  • kôra a šťava z dvoch limiet
  • 100 g kokosového cukru (môžete nahradiť aj brezovým, resp. 80 g trstinového)
  • 200 g lesného ovocia do plnky (môže byť aj mrazené) (hľadajte v letáku BILLA)
  • za hrsť čerstvého lesného ovocia na ozdobenie
  • 8 plátkov želatíny

Ak sa vám žiada sladké, ale zároveň vás čaká dovolenka pri mori a vy práve dolaďujete postavu do plaviek, táto low carb torta bez múky vám dovolí maškrtiť bez kompromisov. Vynikajúci a osviežujúci jarný dezert, ktorý zmizne z taniera skôr, ako by ste čakali.

Torta bez múky s vôňou kokosu

Tak čo poviete, vyskúšate? Lesné ovocie môžete nahradiť aj inými druhmi, výborne sa k tvarohovej plnke hodia jahody alebo citrusy.

Postup
  1. Kokos zmiešame v miske s kokosovým tukom, pridáme cukor a rukou premiešame tak, aby sa všetky tri ingrediencie spojili do mrveničky.
  2. Na dno okrúhlej tortovej formy s priemerom asi 22 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie, rukou alebo lyžicou natlačíme kokosovú mrveničku a riadne ju popritláčame, aby vytvorila celistvú vrstvu.
  3. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke, aby sa ingrediencie lepšie poprepájali.
  4. Medzitým si pripravíme plnku.
  5. Plátky želatíny si namočíme do misky so studenou vodou asi na 10-15 minút.
  6. Cukor a limetovú šťavu povaríme, aby sa cukor rozpustil a stiahneme z ohňa. Pridáme limetovú kôru a zamiešame.
  7. Tvaroh a acidofilné mlieko spolu rozmiešame.
  8. Napučanú želatínu vyžmýkame, pridáme do zohriatej limetovej zmesi a miešame, kým sa nerozpustí. Celú túto zmes vlejeme do tvarohu a riadne premiešame.
  9. Necháme chvíľu vychladnúť. Chladnutím zmes začne tuhnúť, nalejeme ju na kokosové vychladnuté cesto, poukladáme navrch ovocie, ktoré sa poprepadáva do plnky a necháme v chladničke do úplného stuhnutia.
  10. Pred podávaním dozdobíme čerstvým ovocím.

Pokiaľ by ste mali záujem o ďalšie recepty, kliknite sem.