Výborná a osviežujúca letná cviklová polievka, ktorá si vás získa okrem rýchlej prípravy aj úžasnou ružovou farbou. No môže byť niečo lepšie v horúcich letných dňoch?
Studená cviklová polievka – výborná a osviežujúca
Kyslomliečne nápoje sú všeobecne považované za výborné osvieženie počas letných horúčav. Cvikla je zas plná vitamínov a prospešných látok pre náš organizmus, nie nadarmo sa jej hovorí “krvavé zlato”, čistí krv, má antioxidačné a protirakovinové účinky, je vhodná pri diéte a chudokrvnosti, posilňuje srdce a cievy, chráni náš pred voľnými radikálmi, spevňuje nechty a vlasy a má mnoho mnoho ďalších pozítívnych účinkov. Takže s chuťou do toho!
- Červenú repu ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Varíme asi 30 minút do mäkka spolu s lyžičkou soli a cukru. Odstavíme, časť vody zlejeme a zvyšok necháme vychladnúť.
- Uhorky si ošúpeme a nakrájame na malé kocky, jarnú cibuľku na tenké kolieska.
- Vychladnutú cviklu rozmixujeme s kefírom, osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme uhorku, časť jarnej cibuľky a nasekaný kôpor. Ak treba, rozriedime trochou vody.
- Dáme vychladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Cviklová polievka sa servíruje ľadovo vychladená s uvareným vajíčkom natvrdo, posypaná jarnou cibuľkou a kôprom.
Prečítajte si aké účinky majú na nás bylinky,ktoré bežne používame v kuchyni Bylinky a korenie premenia vašu kuchyňu na alchymistickú dielňu plnú vôní.