kyslé mlieko

Kyslé mlieko je elixírom mladosti ! Vyskúšajte ho ako ovocný dezert

 | 

91

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 600 ml kyslého mlieka
  • 60g malín + 10 g na dno pohára
  • 6-10 marhúľ
  • 1 PL ovocného cukru (nemusí byť)

kyslé mlieko

Ingrediencie
  • 600 ml kyslého mlieka
  • 60g malín + 10 g na dno pohára
  • 6-10 marhúľ
  • 1 PL ovocného cukru (nemusí byť)

kyslé mlieko

Malinové kyslé mlieko je originálny mliečny nápoj, ktorý vám učaruje. Svieže ovocie vo vychadenom pohári poteší vaše rozhorúčené dni a navyše je to nápoj, ktorým si predĺžite život. Kyslé mlieko totiž v našom organizme dokáže zázraky.

Kyslé mlieko je elixír mladosti

Biblická kniha Genesis vo svojej 18 kapitole praví: „Abrahám vďačil za svoju dlhovekosť tomu, že konzumoval kyslé mlieko“. Nenechalo nás to chladnými a preto vám prinášame recept na mliečny nápoj, ktorý vám daj Bože prinesie večnú mladosť a dlhovekosť. Je pravda, že probiotiká v kyslomliečnych produktoch upravujú črevnú fóru, zvyšujú imunitu organizmu, zrýchľujú metabolizmus a dokonca majú antikarcinogénne účinky. Aby bol tento nápoj ešte lákavejší pridáme do neho čerstvé maliny a marhule.

Postup
  1. Marhule ponoríme na 2 sekundy do vriacej vody. Vyberieme, odstránime šupku, prepolíme, odkôstkujeme.
  2. V malom hrnci krátko (cca 1 minútu) povaríme v 50ml vody a 1 PL cukru marhule.
  3. V mixéri rozmixujeme mlieko s malinami. Na spodok pohára dame maliny, nalejeme malinové mlieko a na vrch položíme blanšírované marhule.

Ponorením akéhokoľvek ovocia alebo zeleniny na pár sekund do vriacej vody spôsobíte, že šupka sa oddelí od dužiny. Ľahko sa potom ošúpe a vy máte o starosť menej. Napríklad ak si pripravujete doma paradajkovú omáčku, týmto spôsobom sa ľahko zbavíte šupky a už len šup do mixéra. Alebo pri príprave čerstvého džemu do koláča si slivky, broskyne alebo nektarinky takto ľahko ošúpete, odkôstkujete, pomixujete a natriete na vrch koláča. Nič nenahradí tú čerstvosť a navyše nemáte žiadne starosti so šupkami.