zapekaný cícer s hubami a tekvicou

Zapekaný cícer s hubami a tekvicou

 | 

91

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 200 g uvareného cíceru
  • 150 g tekvice hokkaido
  • 200 g pokrájaných hríbov
  • 1 malá kápia pokrájaná na kocky
  • 20 g petržlenovej posekanej vňate
  • 10 g posekanej vňate tymiánu
  • 3 vajcia (hľadajte v letáku BILLA)
  • 20 g masla
  • soľ a korenie
Ingrediencie
  • 200 g uvareného cíceru
  • 150 g tekvice hokkaido
  • 200 g pokrájaných hríbov
  • 1 malá kápia pokrájaná na kocky
  • 20 g petržlenovej posekanej vňate
  • 10 g posekanej vňate tymiánu
  • 3 vajcia (hľadajte v letáku BILLA)
  • 20 g masla
  • soľ a korenie

Zapekaný cícer s hubami a tekvicou – kombinácia, ktorú si zamilujete. Dodáte telu živiny a pochutíte si. Vyskúšajte s nami túto jednoduchú a rýchlu a zdravú “zapekačku”.

Zapekaný cícer s hubami a tekvicou

A ak vám nejaký cícer zostane, skúste z neho urobiť „chrumky“ s obľúbeným korením. Patria medzi ďalšie zo skvelých a zároveň zdravých pochúťok. Príprava je jednoduchá. Uvarený cícer „obalíme“ v troche soli s korením či bylinkami, každý podľa gusta. Necháme ho v rúre zapiecť aspoň pol hodinu a občas premiešame.

Postup

  1. Na masle speníme cibuľu a strúčiky cesnaku, pridáme pokrájané hríby a opečieme ich do zlatista.
  2. Odložíme na tanier a do tej istej panvice pridáme tekvicu a s trochou vody uvaríme do mäkka (5-7 minút).
  3. Zmiešame s ostatnými ingredienciami a dáme piecť do formy pri 200 stupňoch na cca 25-30 minút.

Náš tip:

  • Cícer si pred prípravou receptu namočíme na 5 až 10 hodín do vody. Tú pred varením zlejeme a použijeme čerstvú. Tým sa zbavíme väčšiny látok spôsobujúcich nadúvanie.

Cícer

  • ľudia ho poznajú už 7 000 rokov
  • vyhľadávajú aj celiatici, pretože neobsahuje lepok a znižuje cholesterol.
  • veľkou výhodou je, že tepelnou úpravou alebo konzervovaním nestratí svoje účinné zložky, čo sa bohužiaľ pri iných potravinách stáva
  • je tiež nazývaný rímsky hrach, pretože je obľúbenou pochúťkou Talianov
  • medzi jeho ďalšie pozitíva patrí aj ľahká stráviteľnosť. Vďaka vysokému obsahu bielkovín ním vegetariáni či vegáni nahrádzajú živočíšne bielkoviny z mäsa
  • medzi pravidelných konzumentov by mali patriť aj tehotné ženy – je totiž bohatým zdrojom kyseliny listovej. Vďaka jemnej orieškovej chuti je obľúbený aj u detí.

Tekvica hokkaido

  • je obľúbená pre svoju maslovú chuť a obsahuje málo kalórií. Táto zelenina je zdravá a plná vitamínov.
  • obsahuje vodu, vlákninu, bielkoviny, železo a vitamíny A, B, C, E, K + betakarotén, ktoré sú nášmu telu prospešné. Detoxikuje organizmus a zvyšuje funkciu obranyschopnosti.

Pokiaľ sa vám recept páčil, navštívte našu stránku receptykulinarium.sk a vyskúšajte stovky ďalších.