posuch

Broskyňový posúch s kozím syrom a šunkou

 | 

91

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na posúch:

  • 200 g mini mozzarelín, rozpolených
  • 60 g čerstvého kozieho syra
  • 6 PL kyslej smotany alebo crème fraiche
  • 1 hrsť rukoly
  • 10 plátkov schvarwaldskej šunky
  • 4 broskyne
  • Aceto balsamico, husté, sladké
  • mleté čierne korenie
Ingrediencie

Na cesto:

Na posúch:

  • 200 g mini mozzarelín, rozpolených
  • 60 g čerstvého kozieho syra
  • 6 PL kyslej smotany alebo crème fraiche
  • 1 hrsť rukoly
  • 10 plátkov schvarwaldskej šunky
  • 4 broskyne
  • Aceto balsamico, husté, sladké
  • mleté čierne korenie

Práve máme broskyňovú sezónu a preto vám prinášame originálny recept, ktorý ste ešte určite doma nepiekliBroskyňový posúch vás zaujme kombináciou sladkých broskýň s kozím syrom a šunkou.

Broskyňový posúch plný nových chutí

Po zavaraní kompótov, varení broskyňových džemov a pečení kysnutých sladkých koláčov je čas na zmenu. Broskyňový posúch je jednoduchý a netrvá dlho, preto nenechajte sa ďalej núkať a pustite sa do toho. Pred tým ako začnete s pečením nechajte sa inšpirovať Trikmi našej cukrárky pre dokonalé pečenie, kde nájdete rady, ako dosiahnuť požadovaný výsledok.

Postup
  1. Všetky ingrediencie na cesto dobre premiešame, aby vznikla hladká hmota a necháme 10 minút oddychovať.
  2. Broskyne nakrájame aj so šupkou na mesiačiky na hrúbku asi 6mm.
  3. Cesto si rozdelíme na 2 polovice. Rozvaľkáme ho a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a natrieme smotanou.
  4. Posolíme, okoreníme, poukladáme broskyne, rozpolené mozzareliny a natrhaný čerstvý kozí syr. Pečieme na 190 ° C asi 15-25 minút.
  5. Vyberieme z rúry a poukladáme na osúch šunku a posypeme rukolou.
  6. Prelejeme jemne zahusteným sladkým aceto balsamicom (napríklad malinovým, alebo s medom redukovaným). Podávame.