Počet ľudí, ktorí sa riadia zásadmi raw stravovania neustále rastie. Tieto zásady hlásajú, že len surové ovocie a zelenina si dokážu uchovať všetky svoje výživné látky, a tak prospievať nášmu organizmu. Aj naša avokádová torta plná kvalitných ingrediencií rozhodne stojí za vyskúšanie.
Avokádová torta len za pár minút
Nebudeme tvrdiť, že torta je nízkokalorická, ale je plná vitamínov. Okrem toho má ešte 2 nesporné výhody. Príprava je naozaj neskutočne jednoduchá a rýchla – teda okrem chladenia 🙂 Uvidíte, že sa do tohto zdravého štýlu stravovania zamilujete.
Čas prípravy: 15 minút/6 porcií
Postup
- Okrúhlu tortovú formu vyložte papierom na pečenie. Do mixéra vsypte vlašské orechy, kokosovú múčku, vykôstkované datle, kakao, limetkovú kôru a poriadnerozmixujte.
- Vzniknutú hmotou naplňte tortovú formu a vložte do chladničky stuhnúť.
- Kým sa korpus chladí, pripravte si plnku. Na malé kúsky nakrájané avokádo rozmixujte a potom do mixéra pridajte kokosový olej, limetkovú šťavu, nastrúhanú kôru a med.
- Znova poriadne vymixujte. Plnka by mala byť jednoliata, hustá a hladká. Náplň vylejte na stuhnutý korpus a vložte do chladničky.
- Avokádová torta by sa mala chladiť aspoň 5 hodín, najlepšie cez noc.