Dávate si predsavzatia, že od Nového roka sa budete stravovať ľahšie? A čo tak začať už v závere toho starého? 😉 skúste si tento rok na Silvestrovskú párty pripraviť okrem obligátnych rožkových jednohubiek a chlebíčkov aj niečo netradičnejšie, ale hlavne bez chleba či pečiva. Vyskúšajte naše silvestrovské jednohubky, ktorými sa zavďačíte aj tým, ktorí si chlieb dopriať nemôžu.
Netradičné silvestrovské jednohubky, ktoré nesmu chýbať na žiadnej párty
Vybehnite zo zabehaných koľají a vyskúšajte s nami nové recepty, ktoré určite využijete nielen na silvestrovskej párty:
1. Uhorkové kolieska s lososom a kôprom – ak sa vám predsa k uhorkovým kanapkám zažiada pečivo, výborne sa budú hodiť malé kúsky celožitného chleba.
2. Clementínky v horkej čokoláde – úžasná sladká drobnosť, ktorou očaríte všetkých. Určite však nezabudnite na štipku soli, ktorá podtrhne chuť čokolády aj ovocia.
3. Miniparadajky plnené avokádovým krémom – Avokádové jednohubky je dobré pripraviť posledné, pretože pri dlhom skladovaní by avokádový krém zoxidoval a zhnedol, a potom by naše chuťovky nevyzerali príliš lákavo 😉
- Uhorkové kolieska s lososom a kôprom: Uhorku striedavo ošúpeme škrabkou na zemiaky. Nakrájame šikmo na tenké kolieska. V miske zmiešame majonézu, smotanu, kapary, uhorku, kôpor a citrónovú kôru. Ochutíme soľou a korením. Kolieska uložíme na servírovací tanier a na každé navrstvíme lyžičkou dip. Obložíme malým plátkom údeneho lososa a ozdobíme čerstvým kôprom. Pred podávaním uchovávame v chladničke.
- Clementínky v horkej čokoláde: Čokoládu rozlámeme na malé kúsky a roztopíme vo vodnom kúpeli. Mandarínky ošúpeme, aj biele vnútorné vlákna odstránime, pokiaľ sa dá. Kúsky mandarínom namáčame v čokoláde a uložíme stuhnúť na pečiaci papier. Posypeme pár vločkami soli. Necháme stuhnúť.
- Miniparadajky plnené avokádovým krémom: Paradajkám odrežeme vŕšky a ostrým nožom alebo vykrájovatkom na melón opatrne vydlabeme dužinu a semienka. Avokádo očistíme a vložíme do mixéra spolu s lučinou, cesnakom a citrónovou šťavou. Osolíme a okreníme. Vymixujeme hladký krém. Ním potom naplníme zdobiace vrecko a nastriekame do pripravených paradajok. Ozdobíme lístkom bylinky a štipkou čili vločiek.