Postup
- V miske vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom do tuha. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do nadýchanej bledej peny.
- Do žĺtkovej zmesi pridáme preosiatu múku a primiešame.
- Pridáme vyšľahané bielky a zľahka ich vmiešame do zmesi. Napokon vmiešame rozpustené maslo.
- Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, uhladíme na povrchu a pečieme na 200 stupňoch asi 8-9 minút.
- Ešte teplé upečené cesto zrolujeme pomocou utierky a necháme chladnúť, kým si pripravíme plnku.
- Na plnku rozpustíme v malom kastróliku cukor, keď sa začne topiť, pridáme doň maslo a premiešame, napokon vlejeme šľahačku a miešame, kým sa prípadné hrudky nerozpustia. Necháme vychladnúť.
- Roládu rozrolujeme, potrieme ¾ karamelu, opäť ju zrolujeme a povrch potrieme zvyšným karamelom a posypeme nasekanými vlašskými orechami.