Zapekané kuracie prsia v paradajkovej omáčke – videorecept

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na omáčku:

  • 1 a ½ pol plechovky krájaných rajčín
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička čili vločiek

Na dokončenie:

  • 150 g strúhanej mozzarelly (mozzarella na strúhanie je tvrdšia, hodí sa napr. na pizzu, nepoužívajte mozzarellu v náleve, tá sa na zapekanie nehodí, namiesto nej možno použiť dobrý eidam alebo goudu)
  • 70 g strúhaného parmezánu
  • pár vetvičiek bazalky
  • soľ
  • mleté čierne korenie

 

Ingrediencie

Na omáčku:

  • 1 a ½ pol plechovky krájaných rajčín
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička čili vločiek

Na dokončenie:

  • 150 g strúhanej mozzarelly (mozzarella na strúhanie je tvrdšia, hodí sa napr. na pizzu, nepoužívajte mozzarellu v náleve, tá sa na zapekanie nehodí, namiesto nej možno použiť dobrý eidam alebo goudu)
  • 70 g strúhaného parmezánu
  • pár vetvičiek bazalky
  • soľ
  • mleté čierne korenie

 

Zapekané kuracie prsia patria medzi obľúbené jedlá mnohých ľudía my nie sme výnimkou. V tomto recepte sme tento recept ešte zlepšili a pridali sme vynikajúce chute syrov mozarella a parmezán. Výsledok je naozaj pekný a výnimočne chutný.

Postup na zapekané kuracie prsia s mozzarellou a parmezánom

  1. Do menšieho hrnca dáme zohriať olivový olej, pridáme pretlačný cesnak a necháme rozvoňať. Pridáme sušené čili  (a oregano) a premiešame. Do hrnca pridáme krájané paradajky z konzervy, osolíme okoreníme a nezakryté varíme na slabom ohni do zhustnutia, približne 20 -30 minút.
  2. Medzitým si  pripravíme kuracie rezne:  Kuracie prsia rozrežeme tak, aby nám zostali väčšie kompaktné kúsky. Ked treba, jemne ich naklepeme.  Osolíme a okorením z každej strany. V panvici zohrejeme olivový olej a kuracie prsia opečieme z každej strany 3-4 minúty na miernom plameni do zlatista. Vyberieme na tanier.
  3. Pripravíme si vhodnú zapekaciu nádobu. Na jej dno rozotrieme 2/3 paradajkovej omáčky,  na ňu rozložíme kuracie rezne, ich vrch potrieme zvyškom omáčky.  Obložíme natrhanými lístkami bazalky. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Posypeme strúhanou mozzarellou a parmezánom.
  4. Zapekáme 10-15 minút v rúre predhriatej na 200 °C, kým sa syr neroztopí a nezozlatne.  Podávame horúce s kúskom chrumkavého chleba, alebo s uvarenými cestovinami.

Jeden z ďalších chutných receptov môžete vyskúšať kliknutím sem.