Rýchly piškótový koláč s čokoládou je ako stvorený pre milovníkov čokoládových dezertov. Mäkké piškótové čokoládové cesto sa streda s bohatou vrstvou čokoládovej plnky a celý rez je ešte poliaty chutnou horkou čokoládou. Niekedy koláče, ktoré vyzerajú zložito, „klamú telom“. Ukážeme vám, že aj takýto dezert si môžete upiecť doma a nebude vám to trvať dlhšie než hodinu.
Jednoduchý piškótový koláč pre milovníkov čokolády
Postup
- Najprv si pripravíme základ na plnku. Šľahačku privedieme do varu a potom ňou zalejeme na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame až kým sa čokoláda úplne rozpustí. Čokoládovú zmes dáme do chladničky úplne vychladnúť.
- V miske šľaháme mixérom celé vajcia spolu s kryštálovým cukrom, kým sa nám nevytvorí bledá nadýchaná pena.
- Múku, kakaový prášok, kukuričný škrob a kypriaci prášok preosejeme v osobitnej miske a potom ich ešte raz preosejeme na vajíčkovú zmes. Pomocou gumenej varechy sypkú zmes zľahka, ale dôkladne vmiešame do vajíčkovej zmesi.
- Takto pripravené tekuté cesto nalejeme do nízkeho plechu, ktorý sme zľahka vytreli tukom a vystlali papierom na pečenie. Táto dávka je vhodná na menší plech, ak používate klasicky veľký plech, odporúčame pridať 1 vajce, 1 lyžicu múky, 1 lyžicu cukru a postupovať ďalej podľa receptu.
- Pečieme v rozohriatej rúre na 160 stupňoch asi 10 minút, kým nie je piškótové cesto na povrchu upečené a pružné. Necháme úplne vychladnúť.
- Vychladnutý piškót narežeme na tri rovnako široké pruhy. Zmes na plnku vyberieme z chladu a vyšľaháme mixérom. Asi tretinu plnky natrieme na prvý pás cesta, prikryjeme druhým, natrieme druhou tretinou plnky, prikryjeme tretím plátom a zvyškom plnky potrieme boky rezu.
- Necháme opäť v chlade, aby plnka stuhla. Napokon koláč na povrchu polejeme rotzopenou čokoládou s olejom, necháme zaschnúť a potom dozdobíme roztopenou