plnené kelové závitky

Plnené kelové listy s pečenými zemiakmi a skaramelizovanou cibuľkou

 | 

91

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 4 kelové listy
  • 250g mletého mäsa (najlepšie zmes bravčového mäsa a hovädzieho)
  • 1 cukina (130g)
  • 1 mrkva (60g)
  • 2 jarné cibuľky
  • 350g <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 červené cibuľe
  • 1 kus (100g) červenej hrubostennej papriky
  • 2 bobkové listy
  • 2 PL (30g) údenej slaniny nakrájanej na kocky
  • 40g masla
  • 50 ml olivového oleja
  • 1 vetvička rozmarínu
  • soľ a korenie
Ingrediencie
  • 4 kelové listy
  • 250g mletého mäsa (najlepšie zmes bravčového mäsa a hovädzieho)
  • 1 cukina (130g)
  • 1 mrkva (60g)
  • 2 jarné cibuľky
  • 350g <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 červené cibuľe
  • 1 kus (100g) červenej hrubostennej papriky
  • 2 bobkové listy
  • 2 PL (30g) údenej slaniny nakrájanej na kocky
  • 40g masla
  • 50 ml olivového oleja
  • 1 vetvička rozmarínu
  • soľ a korenie

Plnené kelové listy sú výborná alternatíva za kapustové listy. Už sme vám ponúkli chutnú bezmäsitú verziu plnených kapustných listov – Kelové závitky zapečené s parmezánom – a teraz vyskúšajte náš recept na klasiku s mletým mäsom, s pečenými zemiakmi a ako čerešnička – so skaramelizovanou červenou cibuľkou.

Plnené kelové listy s mletým mäsom

Postup
  1. Najprv si pripravíme zeleninu na závitky. Jarné cibuľky nakrájame nadrobno. Mrkvu a cukinu nastrúhame najemno. Papriku nakrájame na malé kocky.
  2. V mise zmiešame papriku, cibuľky, mrkvu a cukinu spolu s mletým mäsom. Dochutíme soľou a korením.
  3. Červenú cibuľu pokrájame na polmesiačiky a na panvici na masle posolíme, okoreníme a pomaly necháme skaramelizovať.
  4. Kelové listy povaríme asi 3 minúty vo vode a následne hneď preložíme do misy so studenou vodou. Do zmäknutých a osušených listov vkladáme zmes mäsa (ak treba časť hrubej stonky z listu vyrežeme, aby sa nám list pri balení nelámal) a zavinieme ho tak, že závitky založíme aj z boku. Listy s mäsom varíme na pare asi 30 minút.
  5. Medzitým si pripravíme pečené zemiaky. Zemiaky nakrájame na väčšie kúsky, premiešame s olejom a posekaným rozmarínom, preložíme na plech a pečieme v rúre na 180 st. C asi 30 minút.
  6. Plnené kelové listy podávame s pečenými zemiakmi a so skaramelizovanou červenou cibuľou.