Videorecept – bryndzový quiche

 | 

173

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 100 g studeného masla nakrájaného na kocky (hľadajte v letáku BILLA)
  • štipka soli
  • 30 ml ľadovej vody

Na plnku:

  • 250 g bryndze
  • 1-2 v šupke uvarené zemiaky
  • soľ, korenie na dochutenie
  • 3 PL kyslej smotany
  • 1 cibuľka
  • 1 vajce
Ingrediencie

Na cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 100 g studeného masla nakrájaného na kocky (hľadajte v letáku BILLA)
  • štipka soli
  • 30 ml ľadovej vody

Na plnku:

  • 250 g bryndze
  • 1-2 v šupke uvarené zemiaky
  • soľ, korenie na dochutenie
  • 3 PL kyslej smotany
  • 1 cibuľka
  • 1 vajce

Francúzsky quiche tak trochu po slovensky. Základom je krehké cesto a potom tie najlepšie ingrediencie – bryndza, zemiaky, vajíčko, smotana a cibuľka.

Bryndzový quiche

Postup
  1. Na cesto dáme do misy múku zmiešanú so soľou, pridáme maslo, zamiešame varechou a miesime, kým nám nevznikne mrvenička.
  2. Potom pridáme šadovú vodu, zamiešame len pokým sa nám cesto nespojí, dáme ho do potravinovej fólie a necháme v chlade odpočívať aspoň hodinu.
  3. Stuhnuté cesto vyberieme z chladu, necháme chvíľu pri izbovej teplote, aby popustilo, potom ho vyvaľkáme na veľkosť formy (my sme použili formu s priemerom 20 cm), vložíme do formy a začistíme okraje. (Cesto vrátime späť do chladničky, kým si pripravíme plnku.)
  4. Na plnku vymiešame bryndzu, smotanu, nastrúhané zemiaky, vajíčko a nasekanú cibuľku, dochutíme soľou a korením a nalejeme do pripraveného vychladeného cesta.
  5. Pečieme na 170 stupňoch, asi 30 minút, kým sa cesto po okrajoch nesfarbí do zlatohneda a plnka na dotyk nestuhne.

Pre viac chutných receptov navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.