Francúzsky quiche tak trochu po slovensky. Základom je krehké cesto a potom tie najlepšie ingrediencie – bryndza, zemiaky, vajíčko, smotana a cibuľka.
Bryndzový quiche
Postup
- Na cesto dáme do misy múku zmiešanú so soľou, pridáme maslo, zamiešame varechou a miesime, kým nám nevznikne mrvenička.
- Potom pridáme šadovú vodu, zamiešame len pokým sa nám cesto nespojí, dáme ho do potravinovej fólie a necháme v chlade odpočívať aspoň hodinu.
- Stuhnuté cesto vyberieme z chladu, necháme chvíľu pri izbovej teplote, aby popustilo, potom ho vyvaľkáme na veľkosť formy (my sme použili formu s priemerom 20 cm), vložíme do formy a začistíme okraje. (Cesto vrátime späť do chladničky, kým si pripravíme plnku.)
- Na plnku vymiešame bryndzu, smotanu, nastrúhané zemiaky, vajíčko a nasekanú cibuľku, dochutíme soľou a korením a nalejeme do pripraveného vychladeného cesta.
- Pečieme na 170 stupňoch, asi 30 minút, kým sa cesto po okrajoch nesfarbí do zlatohneda a plnka na dotyk nestuhne.
Pre viac chutných receptov navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.