Svieža jarná bryndzová nátierka
Postup:
- Ciabatty rozrežeme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme pod gril na cca 7 min, kým nie sú zlaté a chrumkavé.
- Pripravíme si svieže jarné bryndzové nátierky: polovičku bryndze rozmixujeme tyčovým mixérom so špenátom (môžete pridať aj 1 PL bieleho jogurtu). Druhú polovičku premiešame so strúhanou mrkvou a trochou mletej papriky (rovnako môžeme pridať biely jogurt).
- Nátierky nanesieme na ciabatty a dekorujeme oranžové mrkvové ciabatty mladým hráškom, špenátové zelené ciabatty napr. červenými reďkvičkami alebo cyklaménovými cviklovými klíčkami. Všetky ciabatty ešte môžeme posypať nemletým makom a sezamom.
Bryndzová nátierka na čerstvom chlebíku je klasická pochúťka, ktorá sa nikdy nezunuje. Ale na jar je to topka, lebo bryndza má výraznú chuť a práve preto chutí v tomto období najlepšie.