rýchla večera recept

Rýchla večera recept – zelené kuracie karí

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 4 porcie
  • Príprava 10 minút
  • Varenie do 20 minút

 

  • 300 g horných kuracích stehienok bez kosti a kože (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2 PL slnečnicového alebo repkového oleja
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 3-4 lyžice zelenej kari pasty
  • 200 ml koksového mlieka
  • 250-500 ml horúceho kuracieho vývaru
  • 1 lyžica thajskej rybacej omáčky (možno vynechať)
  • 200 g mrazeného hrášku
  • 200 g bambusových výhonkov alebo  výhonkov fazule mungo
  • 150 g čerstvých alebo mrazených zelených fazuliek
  • čerstvý koriander
  • limetka
  • varená ryža alebo ryžové rezance ako príloha
Ingrediencie
  • 4 porcie
  • Príprava 10 minút
  • Varenie do 20 minút

 

  • 300 g horných kuracích stehienok bez kosti a kože (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2 PL slnečnicového alebo repkového oleja
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 3-4 lyžice zelenej kari pasty
  • 200 ml koksového mlieka
  • 250-500 ml horúceho kuracieho vývaru
  • 1 lyžica thajskej rybacej omáčky (možno vynechať)
  • 200 g mrazeného hrášku
  • 200 g bambusových výhonkov alebo  výhonkov fazule mungo
  • 150 g čerstvých alebo mrazených zelených fazuliek
  • čerstvý koriander
  • limetka
  • varená ryža alebo ryžové rezance ako príloha

Rýchla večera recept – ak máte radi karí, toto rýchle kuracie je idálne pre dni, kedy nič nestíhate, alebo len jednoducho nemáte chuť na zdĺhavé varenie. Takto vyzerá zdravá a zároveň rýchla večera 🙂 Kuracie mäso je vždy dostupné a kari pastu spolu s kokosovým mliekom je dobré mať pre prípad v zásobe. S našim receptom budete mať rýchlu, sviežu a výbornú exotickú večeru na stole do pol hodinky. V sezóne  použite čerstvú zeleninu,  inokedy siahnite do mrazničky, hrášok a mrazenú fazuľku tam určite máte vždy po ruke  😉

Ľahká a rýchla večera recept, ako zo sna

Postup
  1. Pripravíme si všetky suroviny:  polovicu zväzku jarnej cibuľky nakrájame na tenké kolieska, kuracie mäso pokrájame na prúžky. Môžete použiť aj kuracie prsia, stehná sú však šťavnatejšie.  Čerstvé fazuľky očistíme od vláken a koncov a prekrojíme napoly, ak používame mrazené, necháme ich chvíľku povoliť.
  2. Vo veľkej nepriľnavej panvici alebo woku (s pokrievkou) rozpálime olej a opečieme na ňom za stáleho miešania jarnú cibuľku a kari pastu. Pridáme kuracie mäso a za stáleho miešania opekáme približne 2-3 minútky.  Pridáme kokosové mlieko, vývar (množstvo vývaru si upravíme podľa toho aké husté karí chceme mať) a nakoniec rybaciu omáčku.
  3. Zakryjeme pokrievkou a dusíme na mierom ohni 10 – 15 minút. Potom primiešame hrášok, fazuľky , bambusové alebo mungo výhonky a ešte pár minút spolu prehrievame za občasného miešania. Na záver zamiešame druhú polovicu jarnej cibuľky, nakrájanú  na tenké kolieska.
  4. Pred podávaním posypeme čerstvým koriandrom (ak vám nechutí, vynechajte ho) a ochutíme limetkovou šťavou. Podávame horúce s ryžovými rezancami alebo varenou ryžou.