Rýchla večera recept – ak máte radi karí, toto rýchle kuracie je idálne pre dni, kedy nič nestíhate, alebo len jednoducho nemáte chuť na zdĺhavé varenie. Takto vyzerá zdravá a zároveň rýchla večera 🙂 Kuracie mäso je vždy dostupné a kari pastu spolu s kokosovým mliekom je dobré mať pre prípad v zásobe. S našim receptom budete mať rýchlu, sviežu a výbornú exotickú večeru na stole do pol hodinky. V sezóne použite čerstvú zeleninu, inokedy siahnite do mrazničky, hrášok a mrazenú fazuľku tam určite máte vždy po ruke 😉
Ľahká a rýchla večera recept, ako zo sna
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny: polovicu zväzku jarnej cibuľky nakrájame na tenké kolieska, kuracie mäso pokrájame na prúžky. Môžete použiť aj kuracie prsia, stehná sú však šťavnatejšie. Čerstvé fazuľky očistíme od vláken a koncov a prekrojíme napoly, ak používame mrazené, necháme ich chvíľku povoliť.
- Vo veľkej nepriľnavej panvici alebo woku (s pokrievkou) rozpálime olej a opečieme na ňom za stáleho miešania jarnú cibuľku a kari pastu. Pridáme kuracie mäso a za stáleho miešania opekáme približne 2-3 minútky. Pridáme kokosové mlieko, vývar (množstvo vývaru si upravíme podľa toho aké husté karí chceme mať) a nakoniec rybaciu omáčku.
- Zakryjeme pokrievkou a dusíme na mierom ohni 10 – 15 minút. Potom primiešame hrášok, fazuľky , bambusové alebo mungo výhonky a ešte pár minút spolu prehrievame za občasného miešania. Na záver zamiešame druhú polovicu jarnej cibuľky, nakrájanú na tenké kolieska.
- Pred podávaním posypeme čerstvým koriandrom (ak vám nechutí, vynechajte ho) a ochutíme limetkovou šťavou. Podávame horúce s ryžovými rezancami alebo varenou ryžou.