cheesecake

Čučoriedkový cheesecake – jednoduchý a osvedčený

 | 

173

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na krustu:

Na tvarohovú plnku:

Na čučoriedkovú penu:

 

Ingrediencie

Na krustu:

Na tvarohovú plnku:

Na čučoriedkovú penu:

 

Čučoriedkový cheesecake je jedna z najobľúbenejších verzií Cheesecake koláčov. Tento tvarohový koláč sa stal veľmi obľúbeným dezertom, ktoré ponúkajú dnes takmer všetky cukrárne. Náš má niečo navyše. Vrstvu jedinečnej čučoriedkovej peny.

Čučoriedkový cheesecake s jemnou penou

Keď si ho raz cheesecakenapečiete, verte, že sa k nemu vrátite a recept budete posúvať ďalej. Príprava nie je vôbec zložitá a výsledkom je doslova majstrovský cukrárenský kúsok.

Postup
  1. Na čučoriedkový cheesecake najprv rozmixujeme na jemno sušienky. Zmiešame ich s maslom až kým sa nevytvorí mrvenička a natlačíme ju na dno tortovej formy. Dáme na 12 minút piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Sušienky takto stvrdnú a nepremočia sa príliš od tvarohovej plnky.
  2. Na  tvarohovú plnku zmiešame vo väčšej mise všetky uvedené suroviny mixérom a nalejeme ich na predpečenú keksovú krustu.Pečieme pomaly asi 50 minút na 150 stupňoch, správne upečený cheesecake je na dotyk pružný a drží tvar. Vďaka nízkej teplote pečenia by nám cheesecake nemal prasknúť. Necháme chladnúť.
  3. Medzitým si pripravíme čučoriedkovú penu. Plátky želatíny dáme napučať do studenej vody.
  4. Čučoriedky rozvaríme s cukrom a citrónovou šťavou, kým sa cukor nerozpustí. Prepasírujeme cez jemné sitko, aby sme odstránili šupky. Nemusíme, ak sa nám nechce.
  5. Napučanú želatínu vyžmýkame, pridáme do čučoriedkovej zmesi a premiešame, aby sa rozpustila. Necháme trochu vychladnúť.
  6. Šľahačku si vyšľaháme do tuha. Postupne do nej primiešavame ovocie, jemne, ale dôkladne a túto zmes nalejeme na vychladnutý upečený koláč (ktorý ponechávame vo forme).
  7. Dáme do chladničky, kým koláč nestuhne, ideálne cez noc.
  8. Po stuhnutí opatrne odstránime formu, dozdobíme čerstvými čučoriedkami a podávame.

Najlepšie na tomto koláči zvanom cheesecake je, že si ho môžete vždy pripraviť s iným ovocím. Výborne sa hodia aj maliny, či jahody alebo iné bobuľovité ovocie.

 

Ochutnajte aj náš cheesecake s vôňou levandule:

cheesecake