Videorecept – grilovaný Encián so šalátom

 | 

113

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na 2 osoby:

  • 2 Enciány
  • cherry paradajky (hľadajte v letáku BILLA)
  • podľa chuti šampiňóny

Na šalát:

  • rukola, avokádo, jadierka z granátového jablka

Na ochutenie šalátu a pečenie Enciánu:

  • olivový olej, citrónová šťava alebo limetka, čierne korenie, mletá červená paprika a soľ
Ingrediencie

Na 2 osoby:

  • 2 Enciány
  • cherry paradajky (hľadajte v letáku BILLA)
  • podľa chuti šampiňóny

Na šalát:

  • rukola, avokádo, jadierka z granátového jablka

Na ochutenie šalátu a pečenie Enciánu:

  • olivový olej, citrónová šťava alebo limetka, čierne korenie, mletá červená paprika a soľ

Grilovaný Encián s grilovanými cherry paradajkami a šampiňónmi – jednoducho a rýchlo. A k nemu svieži rukolový šalát s jadierkami z granátového jablka.

Grilovaný encián

Postup
  1. Na plech si rozložíme pokrčený papier na pečenie a upravíme ho, aby nám nepodtieklo na plech. Pridáme syr,  cherry paradajky a hlavičky šampiňónov. Syr posypeme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou a všetko pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme 15 min.
  2. Medzitým si pripravíme šalát: prepolíme avokádo a nožom vyberieme kôstku. Vyberieme dužinu a nakrájame ju na plátky. Zhora narežeme granátové jablko, urobíme pozdĺžne rezy v bielej dužine a vyberieme jadierka.
  3. Na taniere umiestnime rukolu, avokádo a granátové jadierka. Polejeme olivovým olejom, citrónovou šťavou, pridáme čierne korenie a soľ.
  4. Grilovaný Encián, paradajky a šampiňóny po ugrilovaní uložíme na tanier a podávame s pripraveným šalátom.

Pokiaľ sa vám recept páčil, navštívte našu stránku receptykulinarium.sk a vyskúšajte stovky ďalších.