Videorecept – mäsové guľky pečené s letnou zeleninou a feta syrom

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na guličky:

  • 500-600 g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa (prípadne ich zmes)
  • 1-2 staršie rožky alebo žemle
  • 150-200 ml mlieka
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • veľká hrsť petržlenovej vňate, 1 lyžička sušeného oregána (vyskúšajte pridať aj posekanú mätu)
  • 2-3 lyžice strúhaného parmezánu
  • 1 vajíčko
  • soľ, mleté čierne korenie

+

  • olivový olej
  • 1 cuketa
  • ½ žltej, zelenej a červenej papriky
  • 3-4 šalotky
  • 4-5 nových <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov

Na dokončenie

  • 250 g cherry rajčín
  • 100 g syra Feta
  • petržlenová vňať
Ingrediencie

Na guličky:

  • 500-600 g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa (prípadne ich zmes)
  • 1-2 staršie rožky alebo žemle
  • 150-200 ml mlieka
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • veľká hrsť petržlenovej vňate, 1 lyžička sušeného oregána (vyskúšajte pridať aj posekanú mätu)
  • 2-3 lyžice strúhaného parmezánu
  • 1 vajíčko
  • soľ, mleté čierne korenie

+

  • olivový olej
  • 1 cuketa
  • ½ žltej, zelenej a červenej papriky
  • 3-4 šalotky
  • 4-5 nových <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov

Na dokončenie

  • 250 g cherry rajčín
  • 100 g syra Feta
  • petržlenová vňať

Pečené mäsové guľky  so zeleninou

Postup
  1. Do misky nalámeme staršie pečivo, zalejeme mliekom a necháme chvíľu postáť. Do väčšej misky vložíme mleté mäso, pridáme najemno nastrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajíčko, namočené pečivo, bylinky, parmezán, osolíme a okoreníme. Rukami všetko spolu dobre premiešame do kompaktnej hmoty, z ktorej odoberáme kúsky  a vyformujeme guličky o veľkosti približne vlašských orechov.
  2. Rúru si zohrejeme na 200 °C. Zapekaciu nádobu vymastíme olejom. Ukladáme do nej striedavo nakrájanú všetku zeleninu a mäsové guličky. Pokvapkáme olivovovým olejom, osolíme, okoreníme a dáme piecť približne na 40 minút.
  3. Počas pečenia mäsové guľky skontrolujeme, môžeme ich pár krát počas pečenia obrátiť aby sa opekali rovnomerne. Na záver prepneme rúru na funkciu gril a zapečieme do zlata.
  4. Po upečení podávame s nadrobeným feta syrom, cherry rajčinami a posypané hojne bylinkami, napr. petržlenovou vňaťou.
  5. Jedlo výborne chutí s čerstvou bagetkou a pohárom vychladeného bieleho vína.