Bravčové karé s kosťou a medovo horčicová omáčka

Bravčové karé s kosťou na grile a medovo-horčicová omáčka

 | 

93

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Čas prípravy: 20 minút + čas na marinovanie/4 porcie

  • 4 väčšie bravčové karé s kosťou (bravčové kotlety) (hľadajte v letáku Billa)

Na marinádu:

  • 3 PL medu
  • 2 PL horčice s horčičnými semienkami
  • 2 PL dijónskej horčice
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 PL jablčného octu
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • niekoľko PL vody
  • 20 g (kocka) masla
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
Ingrediencie

Čas prípravy: 20 minút + čas na marinovanie/4 porcie

  • 4 väčšie bravčové karé s kosťou (bravčové kotlety) (hľadajte v letáku Billa)

Na marinádu:

  • 3 PL medu
  • 2 PL horčice s horčičnými semienkami
  • 2 PL dijónskej horčice
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 PL jablčného octu
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • niekoľko PL vody
  • 20 g (kocka) masla
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate

Voňavé a chutné bravčové karé s kosťou (kotleta) nezískava svoju skvelú chuť len z lahodného mäsa a špecifickú arómu z grilovania nad ohňom. Dôležitou súčasťou je medovo horčicová omáčka/marináda a osmahnutie dohneda. Vyberte vaše obľúbenú zmes korenia alebo si ju pripravte sami. Mäso nechajte v marináde čo najdlhšie, najlepšie cez noc, aby mohli všetky prísady dobre vsiaknuť do mäsa.

Bravčové karé s kosťou na grile a medovo-horčicová omáčka

Ďalšie výborné tipy na marinády nájdete v letnom vydaní časopisu Kulinárium v Bille.

Tip: mäso neprepichujte vidličkou a na otáčanie používajte kliešte – mäso však neobracajte príliš často.

Postup
  1. Marinádu pripravte zmiešaním všetkých uvedených prísad a zalejte ňou bravčové mäso. Minimálne hodinu nechajte marinovať.
  2. Potom mäso vyberte z marinády (marinádu z mäsa jemne zoškrabte) a opekajte z každej strany na grile asi 5 – 7 minút.
  3. Kým sa mäso griluje, ohrejte zvyšok marinády v druhej panvici. K omáčke pridajte trochu vody, kúsok masla a nechajte prevrieť. Na slabom plameni varte asi 2 – 3 minúty.
  4. Pripravenou omáčkou prelejte ugrilovanú kotletu a jedlo posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou.