Milujete venčeky, ale máte rešpekt pred odpaľovaným cestom? Vyskúšajte to s našim videoreceptom na odpaľované venčeky. Uvidíte, že to nie je žiadna veda.
Odpaľované venčeky s mascarpone – recept ideálny na letné dni
Postup
- Do hrnca dáme variť vodu, soľ a tuk, kým sa tuk nerozpustí a zmes nezačne vrieť.
- Do vriacej zmesi prisypeme múku. Varechou hneď miešame, až sa nám vytvorí kašovitá zmes a za stáleho energického miešania krátko povaríme, kým sa nám cesto „neodpaľuje“ od dna hrnca, t.j., keď zamiešate kašu varechou, ostane vám brázda a vy vidíte dno hrnca.
- Odstavíme a necháme úplne vychladnúť, počas chladnutia občas premiešame, lebo tuk sa môže začať oddeľovať od cesta.
- Do vychladnutej zmesi po jednom zašľaháme mixérom vajcia. Vznikne nám trochu lepkavá, ale hladšia zmes.
- Na plech vystlaný papierom na pečenie zdobiacim vreckom nanášame venčeky. Pokropíme ich vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov na 25-30 minút do zlatohneda.
- Na plnku najprv vyšľaháme šľahačku do tuha. Potom vymiešame mascarpone krém s cukrom, kôrou z citrona a vanilkou do hladka.
- Šľahačku zľahka vmiešame do maascarpone zmesi.
- Upečené venčeky necháme úplne vychladnúť, potom ich prerežeme pozdĺžne na polovicu a plníme krémom pomocou zdobiaceho vrecka. Na krém naukladáme čerstvé ovocie, napr.jahody.
- Podávame posypané práškovým cukrom.
Pokiaľ sa vám recept páčil, navštívte našu stránku receptykulinarium.sk a vyskúšajte stovky ďalších.