Bravčové výpečky s tmavým pivom a oravskou slaninkou… No kto by odolal?
Pečené bravčové výpečky
Postup
- Rúru si dáme zohrievať na 220 C.
- Mäso nakrájame na kocky približne 5 x 5 cm, slaninu nakrájame na kocky 1 x 1 cm.
- Slaninu si dáme vyškvariť do panvice. Potom do uvoľnenej masti vložíme mäso a opekáme z oboch strán dozlata. Osolíme o okoreníme mletým čiernym korením.
- Opečené mäso preložíme do zapekacej misky, pridáme horčicu a všetky koreniny /podľa chuti/. Dobre premiešame, obložíme nakrájanou cibuľou a nasekaným cesnakom. Podlejeme pivom a dáme zapiecť pri vyššej teplote asi 15 minút. Potom zakryjeme alobalom a dopekáme približne 1 h pri 180 C.
- výpečky podávame s kyslou uhorkou, chrenom, horčicou a dobrým chlebom, prípadne so zemiakovou kašou.
Pokiaľ máte záujem si pozrieť ďalšie recepty, kliknite sem.