Videorecept – kuracie mäso s omáčkou

 | 

257

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 2 kuracie prsia, rozkrojené pozdĺžne na 4 plátky
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie
  • 220 g šampiňónov

Na omáčku:

  • ¼ hrnčeka masla (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica hladkej múky
  • ½ hrnčeka kuracieho vývaru
  • 1 smotana na šľahanie
  • ½ hrnčeka parmezánu
  • ½ čajovej lyžičky sušeného cesnaku
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 hrnček nakrájaného čerstvého špenátu
Ingrediencie
  • 2 kuracie prsia, rozkrojené pozdĺžne na 4 plátky
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie
  • 220 g šampiňónov

Na omáčku:

  • ¼ hrnčeka masla (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica hladkej múky
  • ½ hrnčeka kuracieho vývaru
  • 1 smotana na šľahanie
  • ½ hrnčeka parmezánu
  • ½ čajovej lyžičky sušeného cesnaku
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 hrnček nakrájaného čerstvého špenátu

Kuracie mäso s omáčkou – dobre spravené kuracie prsia potešia každého milovníka mäsa. Keď ho skombinujeme s parmezánom a šampiňónmi, vznikne nám veľmi chutné a jednoducho pripraviteľné jedlo.

Kuracie mäso s omáčkou a šampiňónmi

Postup
  1. Plátky mäsa osolíme a okoreníme čiernym korením.
  2. Na panvici zohrejeme olej a kuracie prsia na ňom opečieme dozlatista. Po upečení ich odložíme.
  3. Na panvicu vysypeme nakrájané šampiňóny a opečieme ich rovnomerne z oboch strán. Hotové šampiňóny tiež odložíme.
  4. Na panvicu dáme rozpustiť maslo, pridáme pretlačený cesnak, hladkú múku a chvíľu necháme v horúcom pečení spojiť.
  5. Keď sa múka začne farbiť do zlatista, prilejme kurací vývar, smotanu na šľahanie, parmezán, cesnakový prášok, soľ a čierne korenie. Omáčku neustále miešame. Vďaka múke rýchlo začne hustnúť.
  6. Potom do omáčky pridáme šampiňóny, nakrájaný špenát, premiešame a vložíme kuracie mäso, aby sa pred podávaním malo možnosť trochu zohriať.

Viac skvelých receptov nájdete na receptykulinarium.sk.