cestoviny

Cestoviny Alfredo so špenátom a píniovými orieškami

 | 

16

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 400 g cestovín podľa vlastného výberu (my sme použili penne)
  • 400 g kuracích rezňov
  • 250 ml smotany na varenie
  • cca pol litra zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 100 g čerstvých špenátových listov
  • 50 g masla
  • 150 g strúhaného parmezánu
  • 100 g píniových orieškov
  • 2 až 3 strúčky cesnaku
  • za hrsť čerstvej petržlenovej vňaťky
  • strúhaný muškátový oriešok
  • čierne korenie
  • soľ

Ak sa strácate v talianskych názvoch cestovín, vo všetkých tých, penne, fusilli, rigatoni, farfalle, fettuccine a mnohých ďalších, prečítajte si náš článok Cestoviny – vedeli ste, že ich existuje okolo 300 druhov?

billa

Ingrediencie
  • 400 g cestovín podľa vlastného výberu (my sme použili penne)
  • 400 g kuracích rezňov
  • 250 ml smotany na varenie
  • cca pol litra zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 100 g čerstvých špenátových listov
  • 50 g masla
  • 150 g strúhaného parmezánu
  • 100 g píniových orieškov
  • 2 až 3 strúčky cesnaku
  • za hrsť čerstvej petržlenovej vňaťky
  • strúhaný muškátový oriešok
  • čierne korenie
  • soľ

Ak sa strácate v talianskych názvoch cestovín, vo všetkých tých, penne, fusilli, rigatoni, farfalle, fettuccine a mnohých ďalších, prečítajte si náš článok Cestoviny – vedeli ste, že ich existuje okolo 300 druhov?

billa

Uvidíte, že tieto voňavé a výdatné cestoviny ocení celá rodina a určite aj vy, keďže príprava tohto receptu je veľmi rýchla. Kuchár sa poteší tiež, keďže okrem prázdnych tanierov mu zostane na umytie len jeden hrniec.

Cestoviny so špenátom a orieškami

Toto originálne talianske jedlo má množstvo obmien, ako takmer všetky talianske jedlá. Taliani na prípravu tohto jedla používajú najmä fettuccine, no vy si pokojne zvoľte pre tento nenáročný a sýty recept cestoviny podľa vlastného výberu.

Postup
  1. Kuracie rezne nakrájame na pásiky, osolíme, okoreníme a restujeme v hlbšom hrnci na zohriatom masle cca 5 minút.
  2. Pridáme smotanu na varenie, pretlačíme cesnak a zalejeme vývarom. Premiešame, pridáme cestoviny a privedieme ich k varu. Následne pod pokrievkou na miernom ohni dusíme cca 10 minút, resp. kým sa cestoviny neuvaria. Pozor však, aby sa cestoviny neuvarili príliš do mäkka.
  3. Keď sú cestoviny uvarené, pridáme čerstvé špenátové listy, 100 g parmezánu, nastrúhame trošku muškátového orieška, osolíme a okoreníme. Povaríme 2 – 3 minútky pokým sa špenát nesparí.
  4. Medzičasom na suchej zohriatej panvici prudko orestujeme píniové oriešky.
  5. Hotové jedlo servírujeme posypané zvyšným parmezánom a píniovými orieškami. Ozdobíme petržlenovou vňaťkou.