Recept bravčová panenka: ak milujete nevšedné chute, mali by ste vyskúšať tento recept. Bravčová panenka s omáčkou, konkrétne s perníkovou určite patrí k Vianociam, ale môžete si ju pripraviť kedykoľvek. My ju robíme k adventnému obedu a všetci si vždy pochutíme. Veľkým plusom je, že celá príprava nezaberie veľa času – bravčová panenka totiž potrebuje na prípravu len chvíľu, gnocchi stačí len uvariť a omáčka veľa časi tiež nezaberie.
Recept bravčová panenka: panenka s omáčkou k adventnému obedu tzv. perníkovou a lá Vianoce
Postup
- Bravčovú panenku najskôr osolíme, okoreníme, potrieme trochou masti a dáme bokom odležať.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia.
- Na lyžici masti osmažíme borievky. Keď začnú praskať, pridáme bobkové listy, tymian a šalviu. Všetko spolu opekáme asi minútu.
- Potom prisypeme nakrájanú cibuľu, ktorú chvíľu opekáme do zlatista a nakoniec zmes zeleniny na sviečkovú. Dobre premiešame.
- Ešte do hrnca pridáme pomarančovú kôru, pretlak, sušené slivky, lekvár, perníkové korenie, zalejeme vínom a vývarom. Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme za občasného miešania asi 40 minút.
- Medzi tým na panvici zo všetkých strán osmažíme bravčovú panenku do zlatista. Bude to trvať len niekoľko minút. Potom ju zabalíme do alobalu a na plechu vložíme do rúry na cca 8 – 12 minút. Záleží na tom, či chcete panenku ružovú alebo prepečenú.
- Gnocchi nasypeme do hrnca s vriacou osolenou vodou. Variť sa budú len niekoľko minút. Viď návod na obale.
- Do omáčky ešte nakoniec pridáme nastrúhaný perník. Asi dve minúty omáčku ešte povaríme a potom ju prepasírujeme cez jemné sitko. Môžeme ju ešte dochutiť cukrom a soľou podľa chuti. Dobrú chuť.
Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že z tohto jedla vám pribudnú nejaké kilá navyše. Nemusí to tak byť, pokiaľ vynecháte prílohu. Keto dieta je spôsob, ako si pochutnávať na mäse v takmer akejkoľvek podobe.
Tento recept bravčová panenka je jeden z mnohých na našej stránke, kliknite tu a dozvite sa viac.