Malinová piškóta s malinovou ganache – videorecept

 | 

113

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 300 g špaldová múka
  • 1 ČL prášok do pečiva
  • 160 g trstinový cukor
  • 5 vajec
  • 1,5 dcl olivového oleja
  • 200 g biela čokoláda
  • 2 balenia mrazených malín

Na dekoráciu:

  • práškový cukor
  • maliny
Ingrediencie
  • 300 g špaldová múka
  • 1 ČL prášok do pečiva
  • 160 g trstinový cukor
  • 5 vajec
  • 1,5 dcl olivového oleja
  • 200 g biela čokoláda
  • 2 balenia mrazených malín

Na dekoráciu:

  • práškový cukor
  • maliny

Vynikajúca malinová piškóta zo špaldovej múky s mrazenými malinami a polevou z bielej čokolády a malín. Zužitkujte v zime mrazené ovocie.

Malinová piškóta zo špaldovej múky

Postup

  1. Cukor vyšľaháme s vajíčkami do spenenia a pridáme olej a múku premiešanú s práškom do pečiva.
  2. Premiešame a pridáme 1 balenie mrazených malín.
  3. Vylejeme do koláčovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme cca 30 min na 180 C. Na záver pečenia skontrolujeme v strede koláča zapichnutou špajlou, či je koláč prepečený.
  4. Malinová ganache: V miske nad vodnou parou rozpustíme bielu čokoládu. V hrnci zohrejeme 1 balenie mrazených malín na pyré a 3/4 pridáme k rozpustenej bielej čokoláde (trochu si necháme bokom na malinové pyré na servírovanie). Poriadne premiešame, kým dosiahneme homogénnu svetloružovú hmotu.
  5. Vychladnutý koláč polejeme malinovou ganache a rozotrieme ju. Dáme vychladnúť do chladničky na 30 min.
  6. Podávame nakrájané s malinovým pyré, malinami a práškovým cukrom.