Bábovka s čokoládovo cheesecakeovou plnkou vás zohreje a poteší v chladné zimné rána. Upečte si ju podľa nášho receptu a prevoňajte celý dom.
Bábovka s čokoládovo cheesecakeovou plnkou
-
Rúru si predhrejte na 170°c.
-
Pomocou mixéra vyšľahajte smotanový syr a cukor na plnku. Do zmesi pridajte vajce, kyslú smotanu a múku a všetko spolu rozmixujte do hladka. Vmiešajte rozpustenú čokoládu.
-
Bábovkovú formu potrite maslom a vysypte múkou (prebytočnú múku vysypte). V jednej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske mixérom mixujte maslo s cukrom. Po 2 minútach miešania pridajte vanilkový extrakt a po jednom zamiešajte vajcia. Do zmesi pridajte pripravenú múku a mlieko a miešajte, kým sa suroviny nespoja.
-
Polovicu cesta dajte do pripravenej formy a jemne uhlaďte stierkou. Lyžicou urobte asi 2 cm hlbokú jamku a naplňte ju smotanovo čokoládovou plnkou. Potom pridajte zvyšné cesto, povrch opäť uhlaďte stierkou a vložte do predhriatej rúry.
-
Pečte asi 50 až 60 minút pri 170 stupňov Celzia. Koláč vyberte z rúry, nechajte ešte 15 minút vo forme, potom ho otočte, vyberte z formy a položte na mriežku, aby vychladol. Medzitým si pripravte polevu.
-
Nakrájanú čokoládu dajte do misky. V menšom hrnci zohrejte smotanu na šľahanie. Pred zovretím ju odstavte z ohňa a nalejte na čokoládu. Nechajte 5 minút postáť, pridajte vanilkový extrakt a miešajte, kým nebude poleva hladká, lesklá a hustá. Polevu vylejte na úplne vychladnutú bábovku.
-
Tip: Pred podávaním vložte bábovku na 30 minút do chladničky. Bude sa vám jednoduchšie krájať.