Máte radi krémeše? A čo takto skombinovať ich s banánom? Prekvapivo podmanivá kombinácia. Na medovom pláte francúzsky vanilkový krém, vrstva banánov a nadýchaná šľahačka. Lebo keď zhrešiť, tak poriadne! A presne taký je banánový koláč na medovom pláte s krémom a šľahačkou.
Banánový koláč na medovom pláte a francúzsky vanilkový krém
Pri príprave tohoto koláča si dávajte pozor, aby ste sa neprejedli skôr, ako bude hotový. Nebezpečenstvo prichádza už pri príprave medového plátu, ale najväčšie pri príprave vanilkového krému a šľahačky. Všetko je totiž návykové a dávajte si pozor, aby ste sa nezabudli pri vylizovaní misiek. Treba si nechať miesto aj na výsledný banánový koláč.
Postup
- Zmiešame všetky prísady na medový plát a vypracujeme z nich cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme oddýchnuť v chladničke aspoň 2 hodiny.
- Medzitým si pripravíme krém. Na plnku si v miske vyšľaháme vajcia s cukrom do penista, potom pridáme kukuričný škrob a ešte riadne vymiešame.
- Dáme variť mlieko s vanilkou. Prevarené mlieko vlejeme na vajíčkovú zmes a miešame do homogénnej zmesi. Celé to vlejeme späť do hrnca, v ktorom sme varili mlieko a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- Necháme vychladnúť asi 10 minút a na záver pridáme maslo a rozmiešame ho, aby sa krém pekne leskol.
- Hotový krém dáme do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a tesne pred plnením do neho vmiešame vyšľahanú šľahačku (125 ml).
- Cesto na medový plát rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie a uložíme ho do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
- Popicháme ho vidličkou a pečieme pri 170 stupňoch asi 10-12 min. Po upečení necháme cesto úplne vychladnúť, potom naň navrstvíme na kolieska nakrájané banány.
- Na banány navrstvíme krémovú plnku a tú ozdobíme vyšľahanou šľahačkou. Veľkí fajnšmekri môžu celý koláčik korunovať karamelom.