Sendvic so slaninou

BLT Sendvič s chrumkavou slaninkou a šálátom

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Suroviny pre 2 osoby:

  • 4 krajce dobrého kváskového chleba (alebo bieleho <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakového)
  • 1-2 šaláty little gem alebo ½ rímskeho šalátu
  • 6-8 plátkov údenej anglickej slaniny (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 stredne veľké paradajky
  • Olivový olej
  • 1 lyžička cukru
  • Soľ a mleté čierne korenie

Na ochutenú majonézu:

  • 150 ml majonézy
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • ¼ lyžičky údenej papriky
  • ¼ lyžičky pálivej papriky
  • Soľ a mleté čierne korenie
Ingrediencie

Suroviny pre 2 osoby:

  • 4 krajce dobrého kváskového chleba (alebo bieleho <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakového)
  • 1-2 šaláty little gem alebo ½ rímskeho šalátu
  • 6-8 plátkov údenej anglickej slaniny (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 stredne veľké paradajky
  • Olivový olej
  • 1 lyžička cukru
  • Soľ a mleté čierne korenie

Na ochutenú majonézu:

  • 150 ml majonézy
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • ¼ lyžičky údenej papriky
  • ¼ lyžičky pálivej papriky
  • Soľ a mleté čierne korenie

BLT Sendvič je v preklade Bacon Lettuce Tomato sendvič a fakt stojí za to! Zabudnite na všetky bagety a obložené sendviče, ktoré ste doteraz jedli. Toto je pán sendvič! Ako teda z obyčajných surovín vyrobíte úžasný a šťavnatý sendvič, za ktorý vás budú nosiť doma na rukách? Použite najlepší chlieb aký zoženiete, to je základ a neoplatí sa ho podceniť. Výborný bude napr. s bielym zemiakovým chlebom.

BLT sendvič, šťavnatý, sýty a slávný pán sendvič!

  1. Slaninu opečieme na panvici do chrumkava, vyberieme a odložíme bokom.

  2. Rajčiny nakrájame na hrubé plátky, osolíme okoreníme a opečieme v rovnakej panvici na výpeku z oboch strán, zasypeme cukrom, aby pekne skaramelizovali a opiekli sa dozlata (ak je tuku málo, pridáme kvapku oleja). Opatrne ich preložíme na tanier k slanine a z panvice odstránime prípadné pripálené kúsky, ale neumývame ju.

  3. Panvicu vrátime na oheň, pridáme lyžicu oleja a opečieme na ňom krajce chleba z oboch strán do zlata. Chlieb môžeme aj opiecť v hriankovači, ale v panvici je stále dosť chuti zo slaninky a rajčín, čo by bola škoda nevyužiť, chlieb si tie chute pekne natiahne.

  4. Opečený krajec chleba potrieme majonézou, obložíme plátkami chrumkavého šalátu, opečenými rajčinami a slaninou.

  5. Pokvapkáme majonézou, posypeme pažítkou a priklopíme druhým krajcom chleba.

  6. Podávame teplé, najlepšie s obrúskom.