Voňavé a chutné bravčové karé s kosťou (kotleta) nezískava svoju skvelú chuť len z lahodného mäsa a špecifickú arómu z grilovania nad ohňom. Dôležitou súčasťou je medovo horčicová omáčka/marináda a osmahnutie dohneda. Vyberte vaše obľúbenú zmes korenia alebo si ju pripravte sami. Mäso nechajte v marináde čo najdlhšie, najlepšie cez noc, aby mohli všetky prísady dobre vsiaknuť do mäsa.
Bravčové karé s kosťou na grile a medovo-horčicová omáčka
Ďalšie výborné tipy na marinády nájdete v letnom vydaní časopisu Kulinárium v Bille.
Tip: mäso neprepichujte vidličkou a na otáčanie používajte kliešte – mäso však neobracajte príliš často.
Postup
- Marinádu pripravte zmiešaním všetkých uvedených prísad a zalejte ňou bravčové mäso. Minimálne hodinu nechajte marinovať.
- Potom mäso vyberte z marinády (marinádu z mäsa jemne zoškrabte) a opekajte z každej strany na grile asi 5 – 7 minút.
- Kým sa mäso griluje, ohrejte zvyšok marinády v druhej panvici. K omáčke pridajte trochu vody, kúsok masla a nechajte prevrieť. Na slabom plameni varte asi 2 – 3 minúty.
- Pripravenou omáčkou prelejte ugrilovanú kotletu a jedlo posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou.