bravcove mlete s ryzou

Bravčové mleté s ryžou na vietnamský spôsob

 | 

257

 receptov

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
  • 500 g mletého bravčového mäsa (môžete použiť aj mäso na kocky, len príprava bude trvať trochu dlhšie) (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 čili (odvážlivci tu nemajú limit)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky zázvoru
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 lyžice rybacej omáčky (nemusí byť, prípadne použite trochu sójovej omáčky)
  • 5 lyžíc hnedého cukru
  • Olivový olej, soľ a korenie na ochutenie (opatrne, rybia omáčka je slaná)
  • Basmati ryža
  • Čerstvá zelenina na podávanie
Ingrediencie
  • 500 g mletého bravčového mäsa (môžete použiť aj mäso na kocky, len príprava bude trvať trochu dlhšie) (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 čili (odvážlivci tu nemajú limit)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky zázvoru
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 lyžice rybacej omáčky (nemusí byť, prípadne použite trochu sójovej omáčky)
  • 5 lyžíc hnedého cukru
  • Olivový olej, soľ a korenie na ochutenie (opatrne, rybia omáčka je slaná)
  • Basmati ryža
  • Čerstvá zelenina na podávanie

Bravčové mleté s ryžou, ochutené zázvorom, čili a cesnakom je úžasne jednoduché pikantné jedlo s vôňou Ázie. Keď vás prepadne chuť na niečo ázijského a nemáte práve času na vyše, toto je chutná záchrana. Zelenina ako príloha môže byť vždy iná. Chuť mäsa je však nezameniteľná, vonia po zázvore.

Bravčové mleté mäso s ryžou a chuťou čili a zázvoru

  1. Najskôr dáme variť ryžu. Postupujeme presne podľa návodu na obale.
  2. Potom začneme s prípravou zázvoru, ten olúpeme a nastrúhame na strúhadle na jemno. Cibuľu, cesnak a čili tiež olúpeme a nakrájame na jemno. Pri práci s čili papričkou sme opatrní. Dbáme na umývanie rúk nielen pred prácou, ale aj po práci.
  3. V hlbšom woku rozohrejeme trochu olivového oleja. Na ňom osmažíme nakrájanú cibuľu. Po 2 minútach pridáme nakrájaný cesnak, nastrúhaný zázvor a čili. Po krátkom opekaní pridáme mleté ​​mäso. Mäso opekáme do zlatista. Počas opekania pridáme rybaciu omáčku a hnedý cukor.
  4. Keď je mäso opečené do zlatista, môžeme pridať ešte najemno nakrájanú jarnú cibuľku a môžeme podávať.
  5. Pri servírovaní do hlbšej misky navýšime uvarenú ryžu, na ňu mäso z panvice a na okraj misky ešte naložíme čerstvú umytú zeleninu (napríklad šalátovú uhorku, paradajky, reďkovky, hlávkový šalát a iné).
  6. Ak sme odvážnejší a použité čili je pre nás málo, môžeme si ešte dopriať omáčku Sriracha.

Na našej stránke receptykulinarium.sk nájdete stovky chutných a jednoduchých receptov. Tak na čo čakáte?