Objavte nové korenie spolu s nami. Túto bylinu, respektíve burinu nebude ťažké nájsť na záhradách alebo lúkach. Pečené bravčové plece pripravíte novým spôsobom. Burina s liečivými účinkami a tiež špecifickou chuťou dodá mäsu nové dimenzie a marhuľové dobrodružstvo, ako ho pripravujú šéfkuchári vás naučíme “coby-dup”.
Pečené bravčové plece s novým nádychom chutí
Zádušník brečtanovitý je trváca burina rastúca v záhradách medzi trávou, na lúkach, medziach a v krovinách. A ako sám názov rastliny vypovedá, využíva sa v ľudovom liečiteľstve pri problémoch dýchacích ciest. Liečivé účinky má tiež na trávenie a pri zápaloch močových ciest. Jeho horkastú chuť sme sa v tomto recepte rozhodli využiť v spojení s mäskom. Upečte si s nami bravčové pliecko s novými chuťami a tiež marhuľové čatní – špecialitu indickej kuchyne.
- Posekané listy premiešame so soľou, cesnakom a rascou.
- Nožom robíme vpichy do mäsa a vmasírujeme doň našu bylinkovú zmes a tiež ňou natrieme celé mäso.
- Na dno pekáča dáme plátky slaniny, cibuľu a 100 ml vody. Prikryjeme alobalom, alebo pekáčom a pečieme na 200 ° C asi 1 ¼-½ hodiny.
- Potom odokryjeme a pečieme ešte asi 30 minút.
- Čatní: V panvici na masle opečieme cibuľku, pridáme koreniny, cukor, ocot a marhule a krátko povaríme.
- Podávame k upečenému mäsu.
Ak vám ostalo pliecko navyše, skúste tento recept.