Práve máme broskyňovú sezónu a preto vám prinášame originálny recept, ktorý ste ešte určite doma nepiekli. Broskyňový posúch vás zaujme kombináciou sladkých broskýň s kozím syrom a šunkou.
Broskyňový posúch plný nových chutí
Po zavaraní kompótov, varení broskyňových džemov a pečení kysnutých sladkých koláčov je čas na zmenu. Broskyňový posúch je jednoduchý a netrvá dlho, preto nenechajte sa ďalej núkať a pustite sa do toho. Pred tým ako začnete s pečením nechajte sa inšpirovať Trikmi našej cukrárky pre dokonalé pečenie, kde nájdete rady, ako dosiahnuť požadovaný výsledok.
Postup
- Všetky ingrediencie na cesto dobre premiešame, aby vznikla hladká hmota a necháme 10 minút oddychovať.
- Broskyne nakrájame aj so šupkou na mesiačiky na hrúbku asi 6mm.
- Cesto si rozdelíme na 2 polovice. Rozvaľkáme ho a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a natrieme smotanou.
- Posolíme, okoreníme, poukladáme broskyne, rozpolené mozzareliny a natrhaný čerstvý kozí syr. Pečieme na 190 ° C asi 15-25 minút.
- Vyberieme z rúry a poukladáme na osúch šunku a posypeme rukolou.
- Prelejeme jemne zahusteným sladkým aceto balsamicom (napríklad malinovým, alebo s medom redukovaným). Podávame.