Čerešňový koláč s tvarohom a čokoládou je svieži letný dezert. Kombinácia tvarohu a čokolády vytvorí stracciatellový základ, ktorý skvelo doplnia a osviežia čerešne.
Čerešňový koláč s tvarohom a čokoládou
- Na cesto spracujeme všetky uvedené suroviny spolu v jednej mise. Premiesime ich, aby vzniklo kompaktné cesto a to natlačíme na dno a po bokoch tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. My sme použili formu s priemerom 20 cm.
- Takto pripravené cesto dáme spolu s formou do chladničky, kým si pripravíme plnku.
- Na plnku dobre rozmiešame prepasírovaný tvaroh, smotanu, cukor, vajcia a pudingový prášok. Potom sem prisypeme nadrobno nasekanú čokoládu a primiešame aj čerešne.
- Plnku vlejeme do tortovej formy na kakaové cesto a koláč dáme piecť. Pečieme ho vo vopred vyhriatej rúre na 160 stupňoch Celzia asi hodinu. Potom rúru vypneme a koláč v nech necháme, až kým rúra nevychladne. Pomalým pečením ostane plnka šťavnatá a nepukne.
- Koláč až po úplnom vychladnutí krájame a servírujeme.
- Tento koláč pripomína trochu cheesecake a trochu sezónne tvarohovo ovocné koláče z nášho regiónu. Je to taká fúzia moderného pečenia a tradičných postupov s tradičnými surovinami. Na mojom blogu Sisters Bakery nájdete veľa iných tradičnou kuchyňou inšpirovaných receptov.
- Komu učarovali Ovocné sladké recepty nájde ich v špeciálnej kategórii, rovnako ako iné koláče tipu Cheesecake. V lete vám môže prísť na chuť napríklad skvelý Mangový cheesecake. Recept na tento mangový cheescake vznikol veľmi spontánne a o to prekvapivejší bol výsledok. Super krémový koláčik s jemnou chuťou manga, doplnený tenkou vrstvou cesta s mandľami. Nič zložité, práve naopak. Ak sa vám náhodou v chladničke povaľuje tvaroh a vy neviete, čo s ním, tak ste práve našli “kratochvíľu” na najbližšiu hodinu. Vyskúšajte náš…