Uvidíte, že tieto voňavé a výdatné cestoviny ocení celá rodina a určite aj vy, keďže príprava tohto receptu je veľmi rýchla. Kuchár sa poteší tiež, keďže okrem prázdnych tanierov mu zostane na umytie len jeden hrniec.
Cestoviny so špenátom a orieškami
Toto originálne talianske jedlo má množstvo obmien, ako takmer všetky talianske jedlá. Taliani na prípravu tohto jedla používajú najmä fettuccine, no vy si pokojne zvoľte pre tento nenáročný a sýty recept cestoviny podľa vlastného výberu.
Postup
- Kuracie rezne nakrájame na pásiky, osolíme, okoreníme a restujeme v hlbšom hrnci na zohriatom masle cca 5 minút.
- Pridáme smotanu na varenie, pretlačíme cesnak a zalejeme vývarom. Premiešame, pridáme cestoviny a privedieme ich k varu. Následne pod pokrievkou na miernom ohni dusíme cca 10 minút, resp. kým sa cestoviny neuvaria. Pozor však, aby sa cestoviny neuvarili príliš do mäkka.
- Keď sú cestoviny uvarené, pridáme čerstvé špenátové listy, 100 g parmezánu, nastrúhame trošku muškátového orieška, osolíme a okoreníme. Povaríme 2 – 3 minútky pokým sa špenát nesparí.
- Medzičasom na suchej zohriatej panvici prudko orestujeme píniové oriešky.
- Hotové jedlo servírujeme posypané zvyšným parmezánom a píniovými orieškami. Ozdobíme petržlenovou vňaťkou.