Cestoviny s kuracím mäsom zachutia naozaj každému. Túto príjemnú kombináciu mäsa a cestovín dopĺňa svieža chuť citróna a čerstvých byliniek. Dorbú chuť!
Ľahké cestoviny s kuracím mäsom a vôňou citrónov, olivového oleja a byliniek
Linguine alebo tenké špagety uvaríme al dente v osolenej vode. 1 šálku vody z varenia cestovín si uchováme na neskôr.
Na panvici zohrejeme olivový olej a z oboch strán opečieme kuracie prsia do zlata (z každej strany asi 10 minút). Osolíme a okoreníme. Vyberieme z panvice a nakrájame na kúsky. Udržiavame teplé.
Do tej istej panvice pridáme maslo, necháme rozpustiť, pridáme pretlačený cesnak a čili vločky. Chvíľku spolu orestujeme, potom zalejeme šťavou z citróna a premiešame.
Pridáme kuracie kúsky, vodu s cestovín a nakoniec cestoviny.
Premiešame, ak treba, dolejeme vodu s cestovín, aby neboli cestoviny suché ale krémové. Pred podávaním posypeme parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Na našej stránke receptykulinarium.sk nájdete mnoho ďalších skvelých receptov. Tak na čo čakáte?