Cestoviny s kuracím mäsom a citrónom

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Cestoviny s kuracím mäsom zachutia naozaj každému. Túto príjemnú kombináciu mäsa a cestovín dopĺňa svieža chuť citróna a čerstvých byliniek. Dorbú chuť!

Ľahké cestoviny s kuracím mäsom a vôňou citrónov, olivového oleja a byliniek

Linguine alebo tenké špagety uvaríme al dente v osolenej vode. 1 šálku vody z varenia cestovín si uchováme na neskôr.

Na panvici zohrejeme olivový olej a z oboch strán opečieme kuracie prsia do zlata (z každej strany asi 10 minút). Osolíme a okoreníme. Vyberieme z panvice a nakrájame na kúsky. Udržiavame teplé.

Do tej istej panvice pridáme maslo, necháme rozpustiť, pridáme pretlačený cesnak a čili vločky. Chvíľku spolu orestujeme, potom zalejeme šťavou z citróna a premiešame.

Pridáme kuracie kúsky, vodu s cestovín a nakoniec cestoviny.

Premiešame, ak treba, dolejeme vodu s cestovín, aby neboli cestoviny suché ale krémové. Pred podávaním posypeme parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Na našej stránke receptykulinarium.sk nájdete mnoho ďalších skvelých receptov. Tak na čo čakáte?