Chilli con carne – videorecept

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Suroviny pre 4 osoby:

  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čili korenie 1 lyžička
  • 1 kopcovitá lyžička mletého rímskeho kmínu
  •  soľ
  • mleté čierne korenie
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa (hľadajte v letáku BILLA)
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • 1 bobkový list
  • ½ lyžičky sušené oregano
  • 40 g paradajkový pretlak
  • olivový olej
  • 2 konzervy sekaných paradajok
  • 1 červená paprika
  • 2 konzervy  červenej fazule
  • 1 šálka mrazenej kukurice
  • čerstvý koriander na ozdobenie
  • strúhaný syr cheddar k podávaniu
  • kúsok čokolády
Ingrediencie

Suroviny pre 4 osoby:

  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čili korenie 1 lyžička
  • 1 kopcovitá lyžička mletého rímskeho kmínu
  •  soľ
  • mleté čierne korenie
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa (hľadajte v letáku BILLA)
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • 1 bobkový list
  • ½ lyžičky sušené oregano
  • 40 g paradajkový pretlak
  • olivový olej
  • 2 konzervy sekaných paradajok
  • 1 červená paprika
  • 2 konzervy  červenej fazule
  • 1 šálka mrazenej kukurice
  • čerstvý koriander na ozdobenie
  • strúhaný syr cheddar k podávaniu
  • kúsok čokolády

Chilli con carne alebo chilli s mäsom je pôvodne skvelý mexický guláš. U nás ho oceníme najmä v chladnom období, kedy nás zohreje jeho pikantnosť. Príprava tohto jedla je jednoduchá a rýchla, keďže ho pripravíte v jednom hrnci. Je to ideálnym rodinným jedlom alebo je vhodné aj na večeru s priateľmi.

Pikantnosť chilli con carne vás zohreje

Postup

  1. Na olivovom oleji orestujeme zprudka mleté mäso. Pustí šťavu, ktorú necháme uplne vydusiť, až sa mäso začne zasa opekať na oleji. Opekáme ho do hneda za stáleho miešania.
  2. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, spolu restujeme do zlata. Pridáme pretlačený cesnak, čili korenie,  rímsky kmín, pretlak, sušené oregano a bobkový list. Premiešame a chvíľu spolu opečieme.
  3. Mäso zalejeme sekanými paradajakami, ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Podlejeme vývarom ak treba a dusíme 1 a ½ až 2 hodiny zakryté na miernom plameni.
  4. ½ hodinu pred dovarením pridáme do hrnca scedené fazule, papriku nakrájanú na kocky a mrazenú kukuricu.
  5. Na záver vhodíme kocku tmavej čokolády a necháme rozpustiť.
  6. Chilli con carne podávame s čerstvým pečivom a nastrúhaným čedarom, ozdobené čerstvým koriandrom.