Chilli con carne alebo chilli s mäsom je pôvodne skvelý mexický guláš. U nás ho oceníme najmä v chladnom období, kedy nás zohreje jeho pikantnosť. Príprava tohto jedla je jednoduchá a rýchla, keďže ho pripravíte v jednom hrnci. Je to ideálnym rodinným jedlom alebo je vhodné aj na večeru s priateľmi.
Pikantnosť chilli con carne vás zohreje
Postup
- Na olivovom oleji orestujeme zprudka mleté mäso. Pustí šťavu, ktorú necháme uplne vydusiť, až sa mäso začne zasa opekať na oleji. Opekáme ho do hneda za stáleho miešania.
- Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, spolu restujeme do zlata. Pridáme pretlačený cesnak, čili korenie, rímsky kmín, pretlak, sušené oregano a bobkový list. Premiešame a chvíľu spolu opečieme.
- Mäso zalejeme sekanými paradajakami, ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Podlejeme vývarom ak treba a dusíme 1 a ½ až 2 hodiny zakryté na miernom plameni.
- ½ hodinu pred dovarením pridáme do hrnca scedené fazule, papriku nakrájanú na kocky a mrazenú kukuricu.
- Na záver vhodíme kocku tmavej čokolády a necháme rozpustiť.
- Chilli con carne podávame s čerstvým pečivom a nastrúhaným čedarom, ozdobené čerstvým koriandrom.