Viete, že dobré koláče a zákusky sa dajú piecť aj bez použitia múky? Táto čokoládová roláda bez múky je jednoduchá na prípravu, úžasne nadýchaná a ľahká a ako sme už naznačili, je úplne bez múky. Jej základ tvoria len tri ingrediencie: kvalitná horká čokoláda, trocha cukru a vajcia. Roládu sme naplnili výbornou osviežujúcou plnkou z čerstvého krémového syra, šľahačky a čerstvých malín.
Čokoládová roláda bez múky – cesto len z 3 ingrediencií
Postup
- Horkú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Za občasného premiešania ju necháme vychladnúť.
- Vajcia oddelíme. Žĺtky vyšľaháme v mise spolu s práškovým cukrom do bledej peny.
- Pomocou gumenej varechy do žĺtkovej zmesi primiešame roztopenú vychladnutú čokoládu. Túto zmes nalejeme na plech, ktorý sme zľahka vytreli tukom a na ten sme prilepili papier na pečenie.
- Roládu pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňoch asi 15-18 minút, kým je na povrchu a na dotyk pružná. Roládu rovno po vybratí z rúry opatrne preklopíme na čistú utierku, stiahneme papier na pečenie, opatrne ju zrolujeme a necháme chladnúť.
- Medzitým si pripravíme krém. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme ju chladnúť. Čerstvý syr vymiešame do krémova. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Vychladnutú bielu čokoládu vmiešame do krémového syra a napokon do zmesi vmiešame roztopenú čokoládu. Ak je plnka príliš riedka, dáme ju do chladničky stuhnúť.
- Keď čokoládová roláda vychladne, opatrne ju rozvinieme (v tejto fáze sa ľahko môže stať, že cesto popraská, to je ale v poriadku, pracujte preto veľmi opatrne a pomaly). Na cesto nanesieme plnku a rozotrieme ju na povrchu, na ňu naukladáme maliny a opatrne zrolujeme späť. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Pred podávaním posypeme roládu horkým kakaom a ozdobíme malinami.