čokoládové vajíčka Billa kulinárium

Čokoládové vajíčka, ktorými určite pobavíte

 | 

93

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 10 dutých čokoládových vajíčok
  • 250 g mascarpone
  • 200 m smotany na šľahanie
  • 50 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 50 g marhuľového džemu
  • 50 g kompótových marhúľ
  • 20 g masla

Náš tip:

  • Do zmesi mascarpone a šľahačky môžete pridať vanilkový extrakt alebo nastrúhanú citrónovú kôru.
Ingrediencie
  • 10 dutých čokoládových vajíčok
  • 250 g mascarpone
  • 200 m smotany na šľahanie
  • 50 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 50 g marhuľového džemu
  • 50 g kompótových marhúľ
  • 20 g masla

Náš tip:

  • Do zmesi mascarpone a šľahačky môžete pridať vanilkový extrakt alebo nastrúhanú citrónovú kôru.

Stačí nakúpiť duté čokoládové vajíčka a túto originálnu krásu budete mať pripravenú za približne 20 minút.

Postup
  1. Pomocou elektrického šľahača vyšľahajte smotanu do zhustnutia. Pridajte vanilkový cukor, mascarpone, práškový cukor a všetko spolu poriadne premiešajte.
  2. Kompótové marhule roztlačte a zmiešajte ich s marhuľovým džemom a maslom.
  3. Vyberte čokoládové vajíčka z obalu, opatrne odstráňte ich vršky a naaranžujte ich tak, aby vzpriamene stáli.
  4. Vajíčka naplňte šľahačkovou zmesou a uprostred každého vajíčka urobte v kréme jamku. Do jamky dajte marhuľovo-džemovú zmes.
  5. Pripravené plnené vajíčka dajte do chladničky stuhnúť, vyberte ich až tesne pred servírovaním..