Cucoriedkova torta s mascarpone

Čučoriedková torta s mascarpone

 | 

113

 receptov

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Korpus:

  • 250 g hladkej múky, pšeničnej alebo špaldovej
  • 2 ČL prášku do pečiva, alebo vinný kameň
  • 4 vajcia (hľadajte v letáku BILLA)
  • 180 g cukru
  • cca 1,5 dcl olivového oleja (môže byť iný / alebo časť olej a časť vlažná voda, podľa obľúbeného receptu na „piškót“, môžeme použiť  tiež mlieko alebo biely jogurt)

Krém:

Na plnenie ďalej:

  • čučoriedkový lekvár, alebo mrazené čučoriedky
  • 1 balenie, alebo 200 g čerstvých čučoriedok a / alebo miešané lesné ovocie
Ingrediencie

Korpus:

  • 250 g hladkej múky, pšeničnej alebo špaldovej
  • 2 ČL prášku do pečiva, alebo vinný kameň
  • 4 vajcia (hľadajte v letáku BILLA)
  • 180 g cukru
  • cca 1,5 dcl olivového oleja (môže byť iný / alebo časť olej a časť vlažná voda, podľa obľúbeného receptu na „piškót“, môžeme použiť  tiež mlieko alebo biely jogurt)

Krém:

Na plnenie ďalej:

  • čučoriedkový lekvár, alebo mrazené čučoriedky
  • 1 balenie, alebo 200 g čerstvých čučoriedok a / alebo miešané lesné ovocie

Čučoriedková torta s mascarpone je perfektne vyladený letný krémovo ovocný dezert. Krém z mascarpone jej dodá krémovú chuť, akú očakávame od zákusku a čučoriedky ju výborne osviežia.

Čučoriedková torta s mascarpone vyladený letný krémový a ovocný dezert

 

 

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej. Do vyšľahanej zmesi pridáme hladkú múku, ktorú sme pred tým premiešali s práškom do pečiva, alebo vinným kameňom.
  2. Cesto vylejeme do tortovej formy s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C cca 40 až 45 minút. Počas pečenia pred koncom vyskúšame test so špajľou. Ak je stále vlhká a špinavá od cesta, pečieme dlhšie. Ak je už suchá, môžeme vypnúť rúru a tortu dopiecť aj skôr.
  3. Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a papier na pečenie stiahneme z prevráteného cesta. Podľa zručnosti prerežeme na 2 alebo 3 kusy.
  4. Dobre vychladenú šľahačku vyšľaháme spolu s vychladeným mascarpone v jednej nádobe. Cukrári si pomáhajú malým trikom tak, že umiestnia aj nádobu na šľahanie na chvíľu do chladničky. Takto si môžete byť istý, že krém vyšľaháte naozaj do tuha.
  5. Jednotlivé poschodia torty potom plníme výdatne čučoriedkovým džemom a krémom zo šľahačky a mascarpone. Pritlačíme ďalšie poschodie a znovu potrieme džemom a mascarpone krémom.
  6. Poslednú vrstvu ozdobíme krémom, čučoriedkami, lesným ovocím a hoblinami z horkej čokolády, alebo mrazom sušeným ovocím.
  7. Táto výborná letná torta vás určite nesklame a čučoriedky jej dodajú za hrsť vitamínov i príjemný vzhľad.