Cuketova pizza

Cuketová pizza bez múky

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie
  • 1 väčšia cuketa alebo 2 menšie (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 vajce
  • 80 – 100 g strúhanej goudy
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • 4-6 lyžíc paradajkového pyré (alebo dobrého kečupu)
  • Pár plátkov šunky
  • 50 g strúhanej mozzarelly
  • Hoblinky parmezánu
  • 2 hrste čerstvej rukoly alebo šalátu
Ingrediencie
  • 1 väčšia cuketa alebo 2 menšie (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 vajce
  • 80 – 100 g strúhanej goudy
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • 4-6 lyžíc paradajkového pyré (alebo dobrého kečupu)
  • Pár plátkov šunky
  • 50 g strúhanej mozzarelly
  • Hoblinky parmezánu
  • 2 hrste čerstvej rukoly alebo šalátu

Cuketová pizza úplne bez múky, ale stále plná chuti a zapečeného syra. Ľahká cuketová pizza pre milovníkov dobrého jedla a fit receptov zároveň.

Cuketová pizza so zapečeným syrom

  1. Cuketu umyjeme a nastrúhame ju v miske na hrubo. Posolíme ju a necháme 15 minút postáť. Potom z nej poriadne vytlačíme všetku tekutinu (môžeme si pomôcť aj utierkou).
  2. Cuketovú zmes premiešame s vajíčkom a strúhaným syrom. Ochutíme mletým čiernym korením a znovu dobre premiešame.
  3. Zo zmesi vyformujeme na plechu vystlanom papierom na pečenie jednu veľkú alebo dve menšie tenké placky.
  4. Pečieme 15 minút pri 190 °C. Potom potrieme paradajkovou omáčkou, posypeme oreganom, kúskami nakrájanej, alebo natrhanej šunky a znovu strúhaným syrom.
  5. Zapekáme ďalších 10-15 minút, kým nezačnú okraje hnednúť. Podávame posypané čerstvou rukolou a hoblinkami parmezánu.
  6. Ak ste milovníkom klasickej pizze z kysnutého cesta máme pre vás celú kategóriu mediteránskych tipov na pizze, pizza slimáky, detské pizze, focacu a mnoho ďalších receptov na pizzu a cestoviny.
  7. Tip: Na párty sa veľmi dobre hodia Olivové tyčinky. Len sa tak po nich zapráši! Olivové tyčinky majú radi všetci. Cesto na tyčinky je jemné, preto sa s ním lepšie pracuje, ak vykysne cez noc v chladničke. Výhodou je, že tak ušetríte čas v deň pečenia. O niečo jednoduchšie je cesto na klasické pizza štangle. Výborné, mäkké a zároveň chrumkavé, také ako si ich dávame v obľúbenej „pizzerke“. Cesnakovo smotanový dresing k ním je klasickým doplnkom. Základom tohoto receptu je kysnuté pizzové cesto z múky, droždia, vody a trošky cukru, soli a olivového oleja. Nebojte sa, vôbec to nie je až také zložité.
  8. Ďalšie slané pečivá ako napríklad Syrové kysnuté bochníky nájdete dokonca vo video verzii na našom receptári v špciálnej katergórii Pizza a cestoviny.
  9. Medzi tie najobľúbenejšie určite patria aj Pizza slimáky alebo Detská pizza chobotnica. Dobrú chuť.