Cuketová pizza úplne bez múky, ale stále plná chuti a zapečeného syra. Ľahká cuketová pizza pre milovníkov dobrého jedla a fit receptov zároveň.
Cuketová pizza so zapečeným syrom
- Cuketu umyjeme a nastrúhame ju v miske na hrubo. Posolíme ju a necháme 15 minút postáť. Potom z nej poriadne vytlačíme všetku tekutinu (môžeme si pomôcť aj utierkou).
- Cuketovú zmes premiešame s vajíčkom a strúhaným syrom. Ochutíme mletým čiernym korením a znovu dobre premiešame.
- Zo zmesi vyformujeme na plechu vystlanom papierom na pečenie jednu veľkú alebo dve menšie tenké placky.
- Pečieme 15 minút pri 190 °C. Potom potrieme paradajkovou omáčkou, posypeme oreganom, kúskami nakrájanej, alebo natrhanej šunky a znovu strúhaným syrom.
- Zapekáme ďalších 10-15 minút, kým nezačnú okraje hnednúť. Podávame posypané čerstvou rukolou a hoblinkami parmezánu.
- Ak ste milovníkom klasickej pizze z kysnutého cesta máme pre vás celú kategóriu mediteránskych tipov na pizze, pizza slimáky, detské pizze, focacu a mnoho ďalších receptov na pizzu a cestoviny.
- Tip: Na párty sa veľmi dobre hodia Olivové tyčinky. Len sa tak po nich zapráši! Olivové tyčinky majú radi všetci. Cesto na tyčinky je jemné, preto sa s ním lepšie pracuje, ak vykysne cez noc v chladničke. Výhodou je, že tak ušetríte čas v deň pečenia. O niečo jednoduchšie je cesto na klasické pizza štangle. Výborné, mäkké a zároveň chrumkavé, také ako si ich dávame v obľúbenej „pizzerke“. Cesnakovo smotanový dresing k ním je klasickým doplnkom. Základom tohoto receptu je kysnuté pizzové cesto z múky, droždia, vody a trošky cukru, soli a olivového oleja. Nebojte sa, vôbec to nie je až také zložité.
- Ďalšie slané pečivá ako napríklad Syrové kysnuté bochníky nájdete dokonca vo video verzii na našom receptári v špciálnej katergórii Pizza a cestoviny.
- Medzi tie najobľúbenejšie určite patria aj Pizza slimáky alebo Detská pizza chobotnica. Dobrú chuť.