cuketove špagety

Cuketové špagety s chrumkavým tofu

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

5

 min

Ingrediencie

Suroviny na 2 porcie:

Na Tofu:

  • 1 naturálne tofu
  • 1 PL oleja
  • 1 ČL čierneho a bieleho sezamu
  • 2 PL medu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 1 ČL strúhaného zázvoru (alebo ¼ lyžičky sušeného)
  • Štipka kurkumy a škrobu
Ingrediencie

Suroviny na 2 porcie:

Na Tofu:

  • 1 naturálne tofu
  • 1 PL oleja
  • 1 ČL čierneho a bieleho sezamu
  • 2 PL medu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 1 ČL strúhaného zázvoru (alebo ¼ lyžičky sušeného)
  • Štipka kurkumy a škrobu

Cuketové špagety sú “raw”, teda tepelne neupravené čerstvé zeleninové špagety.  Z týchto tzv. “Low Carb” špagiet nepriberiete, pretože zelenina obsahuje málo sacharidov. S ochuteným a do chrumkava opečeným tofu je to chutný, zdravý a veľmi populárny recept.

Raw cuketové špagety s  tofu v medovo-zázvorovej marináde s čiernym sezamom

  1. Cukety dobre umyjeme, mrkvu ošúpeme. Všetku zeleninu pozdĺžne nakrájame na tenučké dlhé rezance pomocou špeciálnej škrabky alebo spiralizéra.
  2. V malom poháriku vymiešame 3 lyžice olivového oleja, šťavu z polovice citróna, soľ, mleté čierne korenie a štipku čili vločiek. Zmesou prelejeme zeleninové „špagety“ a premiešame, aby sa všetko marinádou obalilo. Necháme chvíľu postáť.
  3. Medzitým si tofu nakrájame na väčšie kocky a na lyžici oleja opečieme z každej strany do chrumkava. V miske premiešame med, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, kurkumu, zázvor a škrob. Zmesou polejeme opečené tofu a necháme schrumkavieť. Posypeme sezamom.
  4. Na servírovací tanier rozložíme pripravené marinované zeleninové špagety a pridáme tofu. Ozdobíme ešte čiernym sezamom.