Domáca vajíčková nátierka je klasika, ktorá poteší každého. Predveľkonočné prípravy a veľké vypekanie môžete nahradiť jednoduchšími a predsa domácimi jedlami.
Domáca vajíčková nátierka je klasika
- Nátierku si pripravíme jednoducho zmiešaním všetkých surovín na nátierku. Dôležité je však vajíčka nevariť pridlho. Čím sú vajíčka na tvrdo dlhšie varené, tým je žĺtok sypkejší a bledší až do typickej “šedozelenej” farby na okrajoch. Postačovať bude teda cca 9 minút, potom vajíčka schladíme a hneď ošúpeme.
- Vajíčka dáme do misky a pridáme k ním kúsok masla, jogurtu, či Lučiny, štipku soli a lyžicu obľúbenej horčice a vidličkou ich dôkladne vymiešame.
- Ak chceme nátierku trošku farebnejšiu pridáme napríklad nepikantnú kápiu nakrájanú na malé kúsočky. Skvelo chutí aj pažítka a jarná cibuľka.
- Vajíčková nátierka je klasika z detstva. Chutí ako doplnok k obloženým chlebíkom, alebo v sendvičoch, či toustoch. Navyše je to recept, ktorý zvládnu pripraviť aj deti.
- Ponúkame vám recept aj na Veľkonočné slané pečivo / chlebík v podobe zajaca s vajíčkovou nátierkou, alebo Plnené sendviče s nátierkami do práce, či do školy na desiatu.
- Iné obúbené nátierky sú Tuniaková nátierka pre deti, alebo nátierka z bryndze, obľúbená a zdravá. K desiatovému balíčku, alebo do krabičky ešte pridáme drobnú zeleninu, ovocie a oriešky, vhodné sú napríklad vlašské orechy, alebo mandle, alebo hotová študentská zmes orechov.
- Vajíčková tlačenka je farebná a veľmi chutná vajíčková pochúťka na váš Veľkonočný sviatočný stôl, alebo ako pohostenie. Jednoduchá na prípravu a napriek tomu veľmi efektná.
- Perfektné, jednoduché a veľmi efektné veľkonočné mrkvy z lístkového cesta plnené obľúbenou nátierkou.