twix

Domáce karamelové Twix keksíky

 | 

173

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na sušienky:

Na mliečny karamel:

Na čokoládovú polevu:

Ingrediencie

Na sušienky:

Na mliečny karamel:

Na čokoládovú polevu:

Čo vznikne, keď na maslovú sušienku dáme vrstvu zlatistého mliečneho karamelu, ktorý si pripravíme bez pálenia cukru a polejeme roztopenou čokoládou? Hriešne dobré tyčinky, podobné známym twix-kám. Do ich prípravy môžete zapojiť deti, samotný výsledok im bude motiváciou.

Domáce keksíky Twix

Postup
  1. Na sušienky si preosejeme múku a cukor do misy, pridáme soľ, vanilku, na kocky nakrájané maslo a ručne spracujeme do hladkej kompaktnej gule. Cesto necháme odpočinúť.
  2. Medzitým si pripravíme karamel. Do menšieho kastrólika dáme maslo a pri strednej teplote ho roztápame a necháme zľahka opražiť do zlatohneda. Potom pridáme cukor a premiešame ho s maslom, opäť na jemnom plameni za stáleho miešania roztopíme cukor. Miešame ešte chvíľu, kým nezačne zmes hustnúť a bublinkovať, potom do nej prilejeme šľahačku. Dobre premiešame, krátko povaríme a odstavíme z ohňa. Dáme vychladnúť a vychladnutú zmes dáme stuhnúť do chladničky.
  3. Sušienkové cesto rozvaľkáme na ľahko pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm, nakrájame ho radielkom na tyčinky, popicháme ich vidličkou a pečieme na 200 stupňoch 8-10 minút do zlatista.
  4. Sušienky necháme vychladnúť, potom na každú nanesieme vrstvu karamelu (najlepšie to ide pomocou zdobiaceho vrecka s plochou špičkou) a takto pripravené sušienky dáme na pár minút do mrazničky.
  5. Čokoládu a tuk roztopíme nad parou a potom ňou oblievame sušienky, ktoré sme práve vytiahli z mrazničky. Necháme zaschnúť čokoládu a môžeme podávať.