domáce zemle pecivo

Domáce rýchle žemle z cottage cheese

 | 

257

 receptov

Čas prípravy: 

50

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie
  • 100 g ražnej celozrnnej múky
  • 200 g Cottage Cheese Clever
  • 1 vajce (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 hrsti tekvicových alebo iných semienok
Ingrediencie
  • 100 g ražnej celozrnnej múky
  • 200 g Cottage Cheese Clever
  • 1 vajce (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 hrsti tekvicových alebo iných semienok

Domáce, rýchle a zdravé žemle z Cottage Cheese sú chutné a absolútne vyhovujú zásadám racionálnej zdravej stravy. Ak ste začali tento rok so zdravšou stravou, potrebujete trochu ražnej múky a kelímok syra typu Cottage. Urobiť cesto trvá len niekoľko minút a zvyšok za vás vyčaruje rúra.

Domáce rýchle žemle z ražnej múky a Cottage Cheese s tekvicovými jadierkami

  1. Takto jednoducho ste raňajkové pečivo určite ešte nepiekli. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia a pripravte si plech.
  2. Vo väčšej mise si zmiešame celozrnnú ražnú múku spolu so soľou a kypriacim práškom do pečiva. Všetko dobre premiešame. Ak v akomkoľvek recepte používame kypriaci prášok, vždy ho najprv pridáme k suchým ingredienciám, a až potom môžeme pridať ingrediencie tekuté.
  3. Pridáme celý téglik Cottage syra a vajcia. Teraz si dáme na miešaní obzvlášť záležať. Cesto bude stále trochu lepivé, nečakáme na chvíľu až bude nelepivé.
  4. Pridáme väčšinu tekvicových semienok a znova premiešame. Semienka, ktoré nám ostali budú slúžiť na ozdobu pečiva.
  5. Na plech, ktorý budeme používať na pečenie rozprestrieme papier na pečenie. Ruky si umyjeme pod studenou tečúcou vodou a bez sušenia ešte vlhkými rukami z cesta vytvarujeme dve hrčky, ktoré pomocou dlane ešte trošku potlačíme, aby neboli príliš vysoké.
  6. Na žemle vyskladáme zvyšok tekvicových semienok a takto ich dáme piecť do vyhriatej rúry na dobu asi 45 minút. Samozrejme výhrevnosť každej rúry je trošku iná, riadime sa teda hlavne farbou a keď si nie sme naozaj istí, skontrolujeme spodok hrčky. Ten nám väčšinou prezradí, že hrčka ešte niekoľko minút potrebuje.
  7. Po dopečení vyberieme a necháme vychladnúť.