Slnko svieti, voda láka….kto by si nedal dobrý nanuk? Náš dnešný recept na rýchly domáci nanuk vás presvedčí o tom, že pripraviť si domáci letný dezert na osvieženie vôbec nie je ťažké a budú vám k tomu stačiť len tri ingrediencie.
Rýchly nutelový nanuk z vašej mrazničky
Tri ingrediencie a trochu trpezlivosti, kým nanuky zmrznú. To je všetko, čo vám treba k príprave nanukov na slnečné dni počas prázdnin. Tak neotáľajte, pripravte si ich hneď ráno a popoludní už môžete maškrtiť. Máme pre vás hneď dve verzie na rýchle domáce nanuky, jednu krémovú a jednu bezmliečnu. Ktorú si vyberiete?
Postup
- Do misky dáme nutelu, mlieko a šľahačku a mixérom ich riadne premiešame, aby sa všetky prísady pekne prepoijili a neostali hrudky nutely.
- Zmes nalejeme do pripravených nádobiek na nanuky (ak nemáme, poslúžia nám napríklad prázdne kelímky od detských jogurtov či silikónové muffinové formičky).
- Dáme do mrazničky asi na pol hodinu – hodinu a potom do primrznutých nanukov strčíme drevené paličky a mrazíme ďalej, celkovo asi 3-4 hodiny.
- Nad parou roztopíme horkú čokoládu a necháme ju za občasného miešania vychladnúť. Prípadne opražíme trochu nasekaných orieškov.
- Zmrznuté nanuky vyberieme z formičiek, namočíme do rozotopenej čokolády a posypeme orieškami alebo cukrovými posýpkami a rovno podávame.
- Pre nemliečnu verziu: v mise najprv rozpučíme mäkký zrelý banán, pridáme nutelu a mandľové mlieko a vymiešame do krémova a ďalej už postupujeme podobne ako pri smotanovom nanuku.