domáci puding

Domáci puding s mandarínkami a škoricou

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 2  konzervy mandarínkového kompótu
  • 12 dlhých cukrárskych piškót
  • 450 ml plnotučného mlieka
  • 1 tyčinka škorice
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 4 žĺtky
  • 75 g krupicového cukru
  • 1 vrchovatá lyžica <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakového škrobu
Na ozdobenie:

domáci puding

Ingrediencie
  • 2  konzervy mandarínkového kompótu
  • 12 dlhých cukrárskych piškót
  • 450 ml plnotučného mlieka
  • 1 tyčinka škorice
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 4 žĺtky
  • 75 g krupicového cukru
  • 1 vrchovatá lyžica <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakového škrobu
Na ozdobenie:

domáci puding

Máte radi puding? Ak áno, čítajte dalej, ukážeme si ako z jednoduchého pudingu urobiť perfektný  dezert hoc aj na sviatočné príležitosti. Urobiť si domáci puding je veľmi jednoduché. Vystačíme si so surovinami, ktoré máme bežne doma v zásobe.

Domáci puding podľa našej fantázie

Navyše môžeme experimentovať s príchuťami podľa našej fantázie. Napríklad pridaním zrniečok z vanilkového struku, horkej čokolády, kakaa, karamelu, či instantej kávy. Z obľúbenej detskej maškrty sa zrazu stane výborný  a luxusný dezert, ktorý si zamilujú  aj dospelí.

Suroviny na 6 porcií:

Postup
  1. Mandarínkový kompót zlejeme a šťavu odložíme. Dlhé piškóty nalámeme na menšie kúsky a rozdelíme na dno pohárov alebo dezertných misiek. Pokvapkáme šťavou z kompótu.
  2. Mlieko pomaly ohrievame v hrnci s ťažkým dnom spolu s kúskom celej škorice.
  3. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, škrobom a lyžičkou mletej škorice. Do žĺtkovej peny opatrne zamiešame horúce mlieko, z ktorého sme predtým vybrali kúsok škorice.  Prelejeme naspäť do hrnca a za stáleho miešania privedieme k varu až kým puding nezhustne.
  4. Ešte horúce nalejeme na piškóty a necháme vychladnúť na izbovú teplotu, potom vložíme aspoň na hodinu do chladničky.
  5. Tesne pred podávaním si vyšľaháme vychladenú smotanu  s lyžicou práškového cukru. Cukor smotanu jemne osladí a zároveň bude slúžiť ako stužovač, takže bude pekne držať tvar. Na vychladnutý puding rozdelíme kúsky mandarínkového kompótu a ozdobíme pomocou cukrárskeho vrecúška vyšľahanou smotanou.
  6. Na záver poprášime troškou škorice a môžeme podávať.