Empanadas sú plnené taštičky v chrumkavej podobe. Ich pôvodný názov je v španielčine, tradične sú mäsové, ale môžete zvoliť aj inú plnku. Ak uprednostňujete vegetariánske verzie jedál, skúste napr. plnku z dusených šampiňónov.
Empanadas sú južanské chrumkavé taštičky s mäsom a letným paradajkovým šalátom
-
Hrozienka namočíme do teplej vody.
-
Cibuľu a papriku nakrájame na drobno.
-
Na oleji orestujeme mäso.
-
Mäso odložíme a v tom istom oleji orestujeme cibuľu. Pridáme papriku, koreniny, mäso a vývar. Premiešame a pridáme hrozienka. Prikryjeme a všetko spolu necháme podusiť do mäkka.
-
Rozložíme lístkové cesto a vykrojíme 8 kruhov.
-
Pripravíme so vajce na potretie.
-
Každý kruh naplníme mäsovou zmesou, preložíme a stlačíme. Potrieme vajíčkom a pečieme pri 180 stupňoch Celzia cca 15 min.
-
Podávame s paradajkovým šalátom.
Pre viac chutných receptov navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.