Frittata

Frittata s letnou zeleninou a syrom

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Na 3 až 4 porcie:

  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica oleja
  • 10-12 šampiňónov
  • 2-3 menšie zemiaky uvarené v šupke
  • zväzok mladej cibuľky
  • 4 väčšie vajíčka z voľného chovu (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 malá cuketa
  • 4 hrste hrášku
  • soľ
  • 100 g bryndze alebo iného slaného syra
  • mleté čierne korenie
  • čerstvá petržlenová vňať, pažítka a pod.
Ingrediencie

Na 3 až 4 porcie:

  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica oleja
  • 10-12 šampiňónov
  • 2-3 menšie zemiaky uvarené v šupke
  • zväzok mladej cibuľky
  • 4 väčšie vajíčka z voľného chovu (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 malá cuketa
  • 4 hrste hrášku
  • soľ
  • 100 g bryndze alebo iného slaného syra
  • mleté čierne korenie
  • čerstvá petržlenová vňať, pažítka a pod.

Frittata je štýlová talianska plnená omeleta. Keď doma nič nemáte, viete z pár vajíčok vyčarovať skvelé jedlo. Stačí pridať pár “zvyškových” surovín, ochutiť čerstvými bylinkami a lahodná a rýchla večera je na svete. My sme pripravili slovenskú verziu s bryndzou, zemiakmi a hráškom.

Frittata je omeleta ako letné slniečko, hrejivá a žiarivá

 

 

  1. Rúru si vyhrejeme na 180 °C. Šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrťky.
  2. Varené zemiaky ošúpeme a rozkrojíme na kúsky.
  3. Jarnú cibuľku nakrájame na 2-3 cm kúsky, bielu aj zelenú časť.
  4. V panvici (použijeme takú, ktorú môžeme vložiť do rúry) roztopíme maslo s olejom a prihodíme šampiňóny. Opekáme ich do zlata približne 5-10 minút. Potom pridáme zemiaky, jarnú cibuľku a ďalej opekáme, až kým nie je cibuľka a zemiaky do zlata.
  5. Potom pridáme na kocky nakrájanú cuketu a hrášok, všetko spolu ešte pár minút opekáme. Zelenina by mala zozlatnúť a zostať chrumkavá. Zmes osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
  6. Vajíčka rozšľaháme v miske a zalejeme nimi obsah panvice. Jemne premiešame a necháme 3-4 minútky piecť na strednej teplote. Potom panvicu presunieme do rúry a zapekáme, kým vajíčka nezpevnejú.
  7. Na horúcu omeletu rozdelíme kúsky bryndze a posypeme čerstvými bylinkami. Rozkrájame a podávame ju teplú. Môžeme si k nej dať pečivo alebo len ľahký šalát.

Pre viac chutných receptov navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.